Vrij worden





Hier op aarde vindt t belangrijkste proces van ons leven plaats.
Hier op aarde zijn de grootste mogelijkheden tot inzicht, tot begrip, verruiming, werkelijke verandering. Juist omdat deze aarde zo hard is, concreet, de materie. In eerste instantie het gevecht met deze materie, en daardoor meer en meer loutering en uiteindelijk bevrijding.
Dus alles is hierin zinvol. Ook de stadia dat je meer en meer verankert raakt in deze materie. Helemaal vol ervan bent, van wauw dit is t, helemaal jezelf uitleven, alles uitleven, uitvieren. Het hoort er allemaal bij. Ook het op alle mogelijke manieren om de oren geslagen worden met de gevolgen van onze daden, en een uiteindelijke bezinning, heroriëntatie.
Het hoort er allemaal bij.

Het moeilijke is dat in andere bestaansgebieden alles veel vluchtiger is. Daar is t meteen zo binnen zo buiten. Hier ook wel, maar veel langzamer. In die andere bestaansgebieden is t ook veel moeilijker om uit die illusies te stappen omdat daar niet alles door elkaar zit. Hier is alles door elkaar gehusseld. Zielen uit alle dimensies komen hier hun spel spelen, brengen hier hun bagage. Maar als je overgaat ga je echt naar jouw wereld, van jouw trilling, geheel rechtvaardig. Dat wat je werkelijk bent, werkelijk innerlijk verovert, tot realiteit gemaakt hebt.
Dus zo'n geweldige mogelijkheden liggen er hier. Alles wat zich hier op aarde afspeelt is een geweldige school tot begrip, in de interactie met elkaar, in de interactie met het leven.
En als we dan na vele voorstadia werkelijk gaan luisteren naar die Godsliefde in ons, we onszelf hieraan overgeven, onvoorwaardelijk, dan kunnen we meer en meer vrij komen van dat wat deze aarde bepaald, schijnbaar bepaald. Van alle hechtingen, emoties, beelden, van alles vrijmaken. Alles doorzien in dit Licht van de Liefde.
Dan zullen we ook aan de andere kant, in die andere dimensies vrij zijn. Niet meer verblind worden, niet meer geketend raken aan soms schijnbaar zo'n mooie beelden, werelden. Niet meer verblind door de zintuigen maar iets vinden wat onafhankelijk is van die zintuigen. Dat wat gewoon is, puur Kracht is, puur Liefde, puur vreugde is, zonder iets, zonder reden.
Uiteindelijk heb je jezelf hier dan vrijgemaakt, kun je het spel meespelen zonder er gevangen, bevangen door te raken. Je bent nog wel op de aarde maar niet meer van de aarde. Maar daardoor zul je ook in al die andere dimensies een vrij spel kunnen spelen. Vrij er in en eruit stappen zonder dat er iets aan je blijft kleven. Zodat je daar vrij kunt doen wat gedaan wil worden.
Maar steeds zal t leven blijven uitdagen, situatie's creeeren. Waar ben je nog gevoelig voor, wat kan je nog raken, waardoor kun je nog uit die Liefde gehaald worden, toetsingen beproevingen, steeds subtieler. Tot er niets meer is, er alleen nog maar de Vrije Liefdesdans is.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=NR8LG8FU

Reacties

Walter zei…
Een glashelder stukje! Mooi.
Bedankt en een vr. smile erbij.

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan