barmhartigheid



Barmhartig zijn....
Het is eigenlijk een woord waar de werkelijke betekenis van verloren is geraakt, eigenlijk een verouderd woord.
Erbarmen hebben, mededogen, compassie.
Die barmhartigheid kan van binnenuit vrijkomen naar de medemens na een weg van ontsluiering, ontmaskering, vrijmaking, van alle beelden die je over de mens had. Daardoor kan waarlijk mededogen, Liefde vrijkomen voor die mens. Gewoon in dat wat ze zijn, zonder dat ze er iets voor hoeven te doen.
Eigenlijk kan God zich dan door ons heen uitdrukken, tot uitdrukking komen, omdat wij verdwenen zijn, en God puur erbarmen, mededogen is.
En daarin is een gelukzaligheid, God te mogen ervaren binnenin. Gewoon gelukkig zijn, zonder reden, gewoon omdat er mededogen is, gewoon omdat je liefhebt, gewoon omdat er Liefde is.
Hoe kan hierin dan nog wrok of hardheid tevoorschijn komen?
Je bent Heel, vervuld van dat Goddelijke, het mannelijke en vrouwelijke in balans. Zonder dat je er iets speciaal voor hoeft te doen, stroomt het erbarmen, het mededogen uit je. Omvat je hier elk mens mee, met Liefde en begrip.

Dit erbarmen zouden we ook voor onszelf mogen/kunnen hebben.
De Liefde in ons, God in ons, heeft een oneindig erbarmen met ons, maar bij onszelf is dit vaak heel wat minder. Mogen we zoveel niet zijn, niet doen, mag er zoveel niet zijn, zogenaamd negatieve dingen, negatieve emoties.
Dit alles kan pas verdwijnen als we er erbarmen mee hebben. Als we er geen oordeel over hebben, er geen schuldgevoel over is. Als we het niet hoeven te verbergen, te onderdrukken.
God heeft geen oordeel over jou. Het omvat jou met Liefde, en pas in Liefde kan iets oplossen, verdwijnen.
Dus jij mag ook, binnen jouw mogelijkheden, met liefde naar jezelf kijken. Alles mag er zijn, alles is materiaal, alles is mogelijkheid voor groei en verandering. Juist het durven onder ogen te zien van je duisternis, van alles wat zogenaamd negatief is.

Laat t maar door je heenstromen, durf het toe te laten, durf het in het Licht te brengen van het bewustzijn. Zodat er heling mag/kan komen zodat je heel mag worden, zodat alles mag/kan oplossen in de Liefde.



Kagib

De uitgesproken woorden:

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-YTURU68Z3NLI.mp3

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS