open voor verandering



Je kunt niks versnellen. Als je afgestemd bent op je Ziel zal alles zich precies op het juiste moment ontvouwen. Maar t ikje wil meestal zoveel, veel te veel, en verliest daardoor die afstemming. Stapt uit de Stroom, volgt zijn eigen weg. Zoveel spannends te ontdekken, juist ook in de spiri wereld. Eindeloze mogelijkheden, dingen te doen, fantastische beloften die gedaan worden. Maar niks kan hierin geforceerd worden. Het gaat niet om allerlei jasjes aan te trekken, het gaat erom dat alle jasjes uitgaan, doorzien worden. Dat je tot de naakte Kern komt.
Niets is hierin slecht. Als je iets als slecht bestempelt ben je meteen gevangen in deze wereld van de dualiteit. Dan raak je hierin verstrikt, zet het je gevangen, raak je erdoor bevangen. En ook eigenlijk als je iets als goed beschouwd, als het eeuwigdurende goed. Alleen God is Go(ed).
Maar alles wat in het leven gebeurd is wel kans, mogelijkheid, prikkel. Iets wil gezien worden, ervaren worden. Het zijn tekens, het heeft betekenis. Alles wat op je pad komt wil je iets zeggen, reikt je iets aan. Alles wat het opwekt, wakker maakt in jou, emoties, verlangens, belangen, angst. Het wil vrijgemaakt worden, opgelost worden in inzicht, in begrip. Weer een worden met de Bron, bevrijd worden, doorzien worden.

Als je dit niet aan wil gaan, het wil overstijgen, eraan wil ontkomen, dan ga je op dwaalwegen. Dan creeer je schijnwerelden, die er soms heel mooi uit kunnen zien, maar vroeg of laat doorgeprikt zullen worden. Alles wat je onderdrukt, vecht terug, of toont zich verborgen in nieuwe gedaanten, als een duizendkoppige draak. Welke kop je ook afslaat, er groeit weer een nieuwe aan. Totdat je de draak in het hart treft. Totdat je ziet wat het teken, wat de betekenis van de draak is.
Het gaat er uiteindelijk om dat alles bevrucht wordt, bevrijd wordt, opgelost wordt in de Liefde. Alles wat het leven bevat/omvat. Dat kun je niet doen door iets te ontkennen, dan bouw je de waan op, eindeloze schijnwerelden. Dat kan pas door te zien, te beleven dat wat is, wat nu is, wat nu om je heen en in je is. Dat is het materiaal. Zo mag uiteindelijk alles Liefde worden, vervuld worden door de Liefde. Als het geheeld is, heel geworden is in deze Liefde. Als de gespletenheid verdwenen is, de eindeloze versplintering van het leven. Als alles weer een is.

Steeds ruimer en ruimer worden, zodat je uiteindelijk alles, maar dan ook alles in het leven kunt omvatten, omarmen in Liefde in begrip met begrip. Een waarlijk doorleefd, levend begrijpen. Het gegrepen, begrepen hebben. Het een gemaakt hebben in je bewustzijn.
Het gaat om verandering voort-durende verandering, dat alles in beweging, in verandering blijft. Niks vastzetten, open en stromend blijven. Alles steeds weer opnieuw indrinken, beleven, tot je laten komen, tot je laten spreken, alsof je nog niets wist. Zo fascinerend dat t leven dan kan worden. Zoveel dat gezien en ervaren en geproefd wil worden. Zoveel poorten die open willen gaan. Poorten waarachter weer geheel nieuwe werelden ont-dekt willen worden. Hoeveel we maar kunnen bevatten, omvatten. Er is altijd meer.........


Kagib


De uitgesproken woorden:

http://we.tl/WsInkkJKf9

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS