een Individu worden



Ja het gaat er om echt een individu te worden en dat ben je niet zomaar al denkt bijna iedereen dat ze een individu zijn. Het is moeilijk en heel kwetsbaar een eigen geluid te laten horen, kenbaar te maken dat het voor jou anders is anders voelt, dat je Hart zich uitspreekt. Dat je niet om je Hart heen kunt. 
Er zijn maar weinig mensen die vanuit hun hart leven een open hart hebben. Mensen kunnen vol emotie zitten over van alles en nog wat, over de wereld, de mens om zich heen, over zichzelf, en toch dat het hart potdicht zit.
Dus voorwaarde om echt tot jezelf te komen echt een individu te worden ligt in het open stellen van het hart.
Zolang dit niet gebeurd is zijn we heel makkelijk te manipuleren. De groep zegt dit dus de groep wordt gevolgd wat voor groep dan ook. Dit kunnen ook spirituele groepen en groepjes zijn waar alleen elkaar nagepraat wordt, geen werkelijk luisteren naar zichzelf naar het Hart. Waar geen werkelijk Bewustzijn aanwezig is, of voeling daarmee.

Dus als het hart echt geraakt is, echt open is voor aanraking dan heeft dit grote gevolgen. Dan kun je niet meer mee doen, verdwijnt alle vrijblijvendheid. Dan doet het leven pijn, verlang je naar antwoorden wat het gevolg ook is.
Vaak kom je dan alleen te staan omdat je dan niet aan onechtheid aan schijn mee wil doen. Dat is heel kwetsbaar, volledig op jezelf terug geworpen worden. Gelukkig zijn er dan om je heen ook enkeltjes, en daar mag je, je dan weer  mee verbinden, daarin is t werkelijk een samen onderweg zijn vanuit t Hart. 
En het mooie is dat als het proces voorbij is, ja dan ben je een Eenling maar die Eenling is een met alles en iedereen, en alle afhankelijkheid van wat om je heen is, is dan verdwenen. En  ieder die daarin kan resoneren, daarin ben je dan één Hart dat zich op vele manieren uit kan drukken. Dan kun je elkaar aanvullen zonder je eigenheid te verliezen. Dat is de ware Ziele-familie en dat her-ken je, dat voel je dat Weet je waar zo'n ont-moeting plaats vindt.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/onqLiAvtFJ

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS