verstilling



Het Licht kan het beste inlichten als je binnenin verstild. Dan is het Licht ook het meest helder en kun je je eigen Weten opvangen.
In jouw hart is Liefde. Dat mag je voelen in jezelf, puur Liefde. En die Liefde omvat jou. Het heft geen beschuldigend vingertje, laat jou zijn in alles wat je doet. Het straalt ook in alle anderen en heft ook daar geen beschuldigend vingertje. Het laat ons zijn in een eeuwig geduld. Totdat we ons openstellen voor deze Liefde die er altijd is, voor jou en iedereen er is. Die je dan mag/kan vervullen. Waarin je rust en vrede mag vinden, en waardoor je als vanzelfsprekend jezelf en de ander liefhebt.
In deze Liefde mag veel op zijn plek vallen, wat nu zo moeilijk lijkt.

Het is eigenlijk het kerngegeven van het leven, de stilte.
Zolang die stilte er niet is, zolang er nog zoveel sterke voor en afkeur is, emoties, blijven we speelbal van zoveel krachten.
Maar als er steeds meer innerlijke verstilling ontstaat, zal die Liefde in ons, meer en meer kunnen spreken. Het zal ons dan kunnen vervullen, waardoor we eigenlijk niet zoveel meer nodig hebben. Als het fundament in die Liefde in onszelf is geworteld. En die Liefde draagt je dan door het leven, in een lichtheid, in een licht zijn. In vrede zijn, van waaruit je waarlijk de ander kunt liefhebben zonder dat ze er iets voor hoeven doen.


Kagib

En de uitgesproken woorden:

http://we.tl/OZHyVx1PUx

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS