vol-ledig



Leegte en ruimte....
Alles wat jij leeggemaakt hebt, kan je vervullen met eindeloze ruimte. Dit kan vervuld worden door de Liefde.
Dan is alles leeg, en toch alles vol, vol-ledig.
Overal waar jij nog bent, wat jij nog wil vasthouden, houdt deze vervulling tegen. Daardoor zul je tussen door een gevoel van leegte ervaren, wat je dan met allerlei andere dingen probeert op te vullen. Maar het zal nooit vervullen.

Dit is eigenlijk de eenvoud van het leven.
Overal waar wij nog zijn, krampachtig aan vast willen houden, meestal is dit met van alles buiten onszelf, houdt de waarlijke vervulling tegen. De vervulling door het Andere, de Liefde, dat wat is, was en altijd zal Zijn. Alles wat we nog moeten verdedigen, alles waar we afhankelijk van zijn. Alles wat ons nog moet opvullen, beperkt de ruimte van de ware vervulling.
De innerlijke ruimte voor het totale leven kan oneindig zijn. Het draait erom die ruimte te scheppen, in onszelf. Alles op laten lossen in deze ruimte, in deze vervulling. En alles zal vervuld zijn. Deze ruimte omvat alles en iedereen met Liefde. Het is gewoon wat het is, kan niet groter of kleiner gemaakt worden. Je doet wat gedaan wil worden, in eenvoud. Je bent  één in handelen in Zijn. Je mist niets.
Het gevecht en de gespletenheid zijn voorbij. Het heen en weer gegooid worden door zoveel in het leven. Je bent in het midden, je Bent. Je Weet wie je bent. Dat wat je werkelijk Bent heeft je mogen vervullen. Je bent Vrij.

Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan