de Zee



Als we Verbinding hebben met de Zee binnenin, met de Eeuwige Golfslag daarin. De Eeuwige Stroming gedragen van binnenuit. Dan zijn we daarin een met elkaar, dan is er harmonie en verbondenheid. Want ja, dan wordt je ook meegenomen door de golfslag van de Liefde. Je voelt je hierdoor van binnenuit gedragen.
Elk moment weer is er een mogelijkheid hier verbinding mee te maken.
Maar vaak scheiden we ons af. Dit voelen we, al willen we dit vaak niet weten. Dan voelen we ons geïsoleerd, en proberen dit op alle mogelijke manieren te compenseren met allerlei activiteiten of invullingen van ons denken. Dan wordt het leven meer een worstelen, een symbolisch vechten tegen die zee. Tegen onszelf omdat de vervulling van binnenuit ontbreekt. Omdat de verbinding met de Zee verloren is geraakt.
Maar de Zee is er altijd. Het Zijn is er altijd, de Eenheid is er altijd, de Liefde is er altijd. Alleen wijzelf maken ons steeds weer hier uit los.

Het Leven begon in de Zee, een met de Zee, het Zijn, de Bron, de vervulling, de Eeuwige Stroom. Maar we zijn uit vrije wil hier uit gestapt, aan land gestapt. We hebben een eigen wereld gevormd met alle gevolgen van dien. Dit wordt dan genoemd het eten van de boom der kennis, van goed en kwaad. We blijven verbroken van de Zee zolang we zelf willen. Maar de Zee blijft en we kunnen er ons elk moment weer in onderdompelen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/6uW5kjLujF

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS