onvoorspelbaar



Hoe vrijer dat je binnenin wordt hoe onvoorspelbaarder
Je weet dan echt niet wat elk moment weer oproept, wat wakker wordt van binnenuit, waar de stroom heen gaat. Elk moment is weer fris en nieuw.
Tuurlijk t komt voort uit een bepaald bewustzijn, een bepaald beleven en Zijn. Van daaruit ontvouwt zich het leven. Maar hoe meer de kaders verdwenen zijn, hoe je zou moeten leven, wat je zou moeten doen, waar het om zou gaan, wat de wereld wil wat de ander wil, wat je behoort te doen, des te meer het waarlijk een vrije dans wordt. Heeeeeel levendig en blij.
Maar er wordt hierin niemand geschaad al kan t prikkelen, raken, eventueel confronteren. De acties die je onderneemt, wat door jou heen tot uitdrukking komt. Dan is het deel van het spel. Je hoeft niets in dit spel. Er zijn geen belangen, geen fixatie, geen beladenheid, geen verwachtingen. Gewoon het spel spelen dat leven heet.
Een waarlijk Vrij Spel.
Juist omdat je er niet meer tussenin staat. Juist omdat er ruimte gekomen is voor de Stroom. En die Stroom is in volledige harmonie met de Kosmos, de Dans, het Spel van de Kosmos. Zolang je deze Kosmische Dans volgt blijf je gedragen worden, beschermd. Dan is het een onaantastbaar richtsnoer van binnenuit.

Over het algemeen zijn er zoveel beelden van waaruit we leven. Van waaruit we het leven vormgeven, reageren, dat we heel voorspelbaar zijn geworden.
Leven we dan nog?
Leven we dan nog zelf, of zitten we helemaal vast aan de touwtjes van het verleden?
Het gaat erom dat we vrij komen van die touwtjes. Dat we deze touwtjes doorzien en zo door kunnen knippen.
Dan komen we pas waarlijk tot leven, gaat het leven pas echt beginnen.
Als we echt Leven, zijn we open, ontvankelijk, laten we de ander binnen. Dan voelen we ons verbonden met het totale Leven. Dan voelen we Liefde voor dat leven, voor elkaar.
En juist omdat er die Liefde is, die alleen maar Liefde is, zal in deze vrijheidsdans nooit iemand geschaad worden. In die openheid is er een volledige afstemming op die ander. Je staat er niet meer tussenin met voor of afkeur. Je deelt, je stroomt, je luistert. Luistert naar de Stroom binnenin en je stroomt uit. En buiten roept iets op, de ander roept iets op, maar ook dit is niet voorspelbaar. Ieder roept weer iets anders op wat dat moment maar oproept, wakker maakt. Uiteindelijk krijgt zo ieder een ander deel van jou te zien, en toch ben je dat allemaal. Hoe de afstemming is, van daaruit reageert het Bewustzijn. Wat maar nodig is, wat maar mogelijk is.
Elk moment is weer nieuw, dus elk moment vraagt iets nieuws. Dus elk moment kan een verrassing zijn. En juist daardoor blijft het sprankelend, levendig. Vrij en onbevangen als een kind beweeg je jezelf door t leven heen. Je Weet wie je bent en daarom ben je Vrij.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/PZdzQmGq8O

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan