jezelf zijn



Hoe dat onderscheid te ervaren wat nog wel jouw ikje is, en wat niet?
Een belangrijke toetssteen is, voelt t vrij. Is het niet beladen, heeft t geen lading, geen emotionele lading, fixatie, beklemming? Wil jij nog iets zeggen, iets doen en verbindt je hier iets aan? Ontstaat daardoor een stuk van opwinding?
Dan weet je dat jij aan t woord bent en niet je Essentie.
De uitdrukking van Essentie is totaal vrij. Het stroomt uit zonder er iets speciaals mee te willen of te moeten. Het moment roept iets op, en dat komt tot uitdrukking. Jij spreekt niet meer, jij handelt niet meer. Het spreekt en handelt door jou heen. In alle eenvoud, gewoon dat wat nodig is.
Dat is jeZelf zijn.
Jij bepaalt niet wat er opgeroepen wordt, het moment roept iets op. Dat is alles, en in dit Eeuwige moment stroom je verder.
En daar gaat t uiteindelijk ook om, om in dat Eeuwige moment te blijven, daar voeling mee te houden. Dan ben je niet van de tijd, dan omvat je de tijd. Dan drukt zich dat uit wat is van de Eeuwigheid.
Zo blijft alles puur, en de grootste wonderen kunnen zich openbaren, tot uitdrukking komen. Maar daar ben je niet mee bezig. Je stroomt gewoon mee. Je voelt jezelf gedragen, licht, in dit Jezelf zijn, beschermd. Vervuld door die Essentie, vervuld door het Leven.

Dit is de kern van de terugkeer in t paradijs na een lange reis. Je bent nu bewust. Je zult bewust Zijn, van alles, van het Al. En daardoor is t een vrije dans geworden, je Weet.
Het kan heel persoonlijk zijn, ook onpersoonlijk, wat t moment maar oproept. Wat de ander maar oproept, welke mogelijkheden er maar zijn.
Liefde is uiteindelijk niet onpersoonlijk, want je hebt lief, je hebt de ander lief, het andere lief. Je vraagt je niet af hoe dit komt. Het is juist vrij gekomen door de reis die je gegaan bent. Door het begrip dat gegroeid is. Het omvatten, het bevatten van alles. Het is geworteld op aarde, in alles. Het blijft niet in de lucht hangen als n idee. Het heeft handen en voeten gekregen, je hebt lief. Je hoeft er niks voor te doen, je hebt lief, je Weet.
Het totale leven, alles wat zich hier op aarde afspeelt, draait erom om dit binnenin vrij te maken, zichtbaar te maken, tot uitdrukking te laten komen. Dan is de leerschool van de aarde voorbij, en mag t een waar feest zijn het leven, alles wat het omvat.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS