doel van het leven




Wat is het doel van het leven?
Leven.
En vooral heel bewust leven, met aandacht.
Je niet laten leven door t leven.
Dan kan het Leven het meeste voor je betekenen.
Dan kunnen de tekens gezien/ervaren/ontvangen worden.
Dan is de grootste kans dat je in de Stroom blijft en indien nodig daarin correcties krijgt.
Dan vervul je de werkelijke reden waarom we hier zijn.
We zijn hier niet om van alles te doen.
We zijn hier om bewust te worden en te zijn van dat wat we doen, en de betekenis daarvan.
Dan kun je nog jezelf een bepaald doel stellen, een bepaalde richting opgaan. Maar als je jezelf hierin verliest dan stopt je innerlijke groei, en dan komen er vroeg of laat wat intensere tekens om je weer wakker te schudden. Mocht hier nog mogelijkheid voor zijn.
Je hebt een baan, je bent moeder met kinderen, je volgt een studie, wat dan ook. Het is niet de bedoeling dat je dit halfslachtig doet omdat t niet belangrijk zou zijn.
Nee, je moet t vol overgave doen, en waar dit niet mogelijk is onderzoeken waarom dit niet kan. Maar terwijl je t doet jezelf hierin niet verliezen, jezelf hier niet op blind staren. Dat je ego erop duikt van goh wat n goeie baan ik heb, of wat n ellende ik krijg geen baan, of wat n rot baan. Zelfde met een studie, of kinderen opvoeden.
Maar hier niet het ankerpunt leggen, daar gaat t om.
Het ankerpunt ben jij, jouw ont-wikkeling, jouw bewustzijnsweg. Wat kom je tegen in dit proces, wat raakt het in jou, wat maakt het wakker, wat brengt het in beweging.
Het spel van spiegels.
Het spel van energie.

Klinkt heel egoïstisch maar is het juist niet.
Want als je dit pad gaat dan is je diepste intentie om puur te worden. Om je vrij te maken van alle egospelletjes, om waarlijk de Liefde in je vrij te maken. Om jezelf te doorzien, je maskers af te doen, je muren omlaag te halen.
Als je ten diepste in jezelf kunt ervaren, ja dat is het. Het leven is een grootse ont-dekkingstocht, een groots avontuur, een reis door mezelf, dan krijgt het leven een heel andere lading.
Dan wordt t juist spannend. Want alles krijgt dan betekenis. Dan kom je juist tot leven, het leven wordt een uitdaging.
Er hoeft niks meer te gebeuren. Het gaat er slechts om, om aanwezig te blijven, bewust te blijven, in het nu te blijven, en vanuit het nu alles zich te laten ontvouwen. Steeds als je merkt dat je jezelf weer vastgebeten hebt in iets wat zo belangrijk lijkt, jezelf steeds weer terugroepen, bezinnen. Is dit werkelijk zo belangrijk, of is mijn ego weer erop gedoken?
Dan zouden we echt verantwoordelijk in het leven staan. Niet meer de schuld buiten plaatsen, maar steeds naar binnen keren, proeven, wat wil het leven me zeggen, wat is hier aan de hand. En dan kan het Weten ook spreken, het bewustzijn, elk moment van je leven.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/vXYZcZKzjR

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS