Licht en duisternis



Durven toelaten wat is.
De mogelijkheden liggen juist in de duisternis.
Daar liggen de kansen, de aanreikingen, het werkveld.
Om via de duisternis, via alles wat nog duister is in het Licht te komen.
Dit in het Licht te brengen, in het Licht op te lossen door het Licht erop te laten schijnen.
Dat is het spel van de dualiteit.
Als we slechts een kant willen zien, het zogenaamd goede, alleen het lichte willen volhouden en het duister onderdrukken, naar onderen drukken, dan kan het Licht nooit helpen, Zijn werking tonen. Dan blijven we gevangen in het spel van goed en kwaad van licht en duisternis.
Het Licht oordeelt niet, onderdrukt ons niet, maar geeft ons wel n stuk verantwoordelijkheid. Dat we willen antwoorden op het Licht, het willen toelaten zodat het ons kan helpen, bevrijden, helen.

Dit proces is de betekenis waarom we hier zijn, waarom we op aarde zijn. Om alles weer in het Licht te brengen, in de Liefde, alles hierin te laten oplossen.
Zolang er oordeel is over een andere mens, is er duisternis wat in het Licht wil komen, is er iets wat in jou gezien wil worden van waaruit het oordeel ontstaat, bestaat.
Dit wil niet zeggen dat je zomaar alles goed moet keuren. Maar er is een groot verschil tussen iemand aanspreken op wat hij of zij gedaan heeft en meteen de hele persoon te veroordelen. Het gaat erom wat er in jou wakker wordt, wat zichtbaar wordt.
Het Licht oordeelt ook niet, maar kan heel duidelijk, heel helder zijn, over dat wat is. Dus als je het Licht in jezelf toelaat dan zal jij ook heel duidelijk heel helder zijn over dat wat gebeurd is.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/4UD7CdYMto

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan