ego en Essentie



Zijn we daar niet n heel leven mee bezig, als je die intentie hebt, om echt vrij te worden?
Maar ja, alles is meegenomen. Elk stapje, elk stukje meer ruimte, alles waarin de Essentie meer vrij kan komen.
Het zou de bedoeling moeten/mogen zijn om nog wel op de aarde te zijn maar niet meer van de aarde.
Dan zijn we vrij. Dan leven we vanuit onze Essentie.
Maar we leven bijna altijd andersom. We zijn van de wereld. De wereld heeft bezit van ons genomen. We worden geleefd door zo ontzettend veel, zijn daar vol van, vullen van daaruit ons leven in.
Dit is wat normaal is, zegt men.
Maar is dit wel normaal?
Ieder mag natuurlijk doen wat hij/zij wil. We zijn nu eenmaal zo geprogrammeerd. We weten niet anders, het is met de paplepel ingegoten. En dat is weer t mooie van Essentie, die heeft daar dus ook echt alle, alle begrip voor.
Maar toch Weet de Essentie ook dat zo nooit het ware geluk gevonden kan worden.
Diep binnenin Weet jij dat ook, maar er iets mee gaan doen is nog n andere zaak. Dat heeft grote gevolgen. Schijnbaar dat de wereld instort. Alle zekerheden vallen weg, je past niet meer, wordt voor gek versleten. Hmmmm liever niet denkt je ego dus je gaat toch maar liever in hetzelfde straatje verder.
Je identiteit opbouwen vanuit dat wat je doet, dat wat je laat zien in je uiterlijk, in je prestatie in wat dan ook dat is het ego. Die is daarop gebouwd. Die leeft van daaruit, overleefd. Als je een stukje wegneemt stort je in. Dus uiteindelijk een heel fragiele basis.

Je maakt altijd zichtbaar wie of wat je bent in je handelen.
En als je leeft vanuit je Essentie stop je echt niet met handelen, maar t is onafhankelijk van de buitenwereld geworden. Je hoeft er niets meer mee. Je doet gewoon wat gedaan wil worden. Je ontleent er niks aan, geen waarde, aan wat je doet. Die waarde heb je gevonden in je Essentie. Dat is de eenvoud van t leven.
Juist dan handel je zuiver en puur, zonder bijbedoelingen. Echt vanuit Liefde en betrokkenheid.
We kunnen eindeloos blijven vechten met dat verleden, met wat daar gebeurd is. Maar dat alles gebeurde vanuit de verstriktheid in t ego. Bijna iedereen is in t ego verstrikt. En van daaruit strikken we weer elkaar. Zetten elkaar gevangen, bepalen elkaar, onderdrukken elkaar. We hemelen elkaar op en een volgend moment gooien we elkaar weer onderuit. We wisten niet beter totdat we Weten. Blind hebben velen om zich heen geslagen, wonden geslagen. Dat is t gevolg van het leven hier op aarde waarin ieder zijn/haar spel speelt bepaald door dat verleden. Zo heeft ieder weer n ander verleden.
Maar nu is nu.
En nu kun je verbinding maken met jouw Essentie. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven zonder wie of wat dan ook te beschuldigen.
Waarlijk een ander spel gaan spelen. Niet van t ikje dat je steeds maar weer op en neer gooit maar met bewustzijn meer en meer dat ikje doorzien, ontmaskeren. Zien voor wat het is.
Het speelt een spel met jou. Je wordt bespeeld, zit aan allerlei touwtjes vast waaraan getrokken kan worden.
Maak je vrij van de touwtjes en niemand kan meer aan je trekken,je heen en weer gooien. Dan ga je pas werkelijk leven.


Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS