de Flow



Het draait om bewustzijn. Maar eer dat hierin werkelijk iets gaat prikkelen wat bewustzijn zou kunnen zijn gaat veel aan vooraf.
De gemiddelde mens die midden in t leven staat, werk, vrouw, kinderen, hobbys, is echt niet bezig met bewustzijn. Die leeft gewoon zijn/haar leven en dat is gewoon helemaal goed.
Want echt going with the flow, het echt mee gaan met de Stroom omvat zoveel. Dit kun je pas als je heel veel van jezelf doorzien hebt. Als alles wat relatiever geworden is, je niet meer vastzit in allerlei gewoonten, automatismes.
Echt met de flow meegaan, de flow voelen kan pas als meer en meer jouw wil verstild is.
Hoe kun je de Stroom ervaren als je helemaal vol van jezelf zit?
Dus jij wil links, de Stroom zou eigenlijk rechts willen gaan, maar ja je wil links dus je gaat links en hebt zo je ervaringen.
De Stroom Weet de meest harmonieuze weg naar de Oceaan, naar de uiteindelijke eenwording. Het Weet alles wat hierin nodig is, wat je hierin nodig hebt. Maar als er nog een sterke ik-voorkeur is wat jij wil, wat jij vindt dat moet gebeuren dan kan die Stroom doen/prikkelen wat ie wil. Dan ga jij jouw stroom die dan wel van de oceaan afgaat maar och misschien kom je weer n keer tot bezinning.
Er zal innerlijke ruimte moeten zijn voor prikkeling. Dat t bewustzijn geraakt kan worden. Niet alles meer vast. Niet alles meer zeker in het kader van egozekerheid maar meer en meer losjes. Dat er een meer en meer relativeren is, overgeven. Niet meer blindstaren op zoveel dat belangrijk lijkt. Het geluk, de vervulling buiten vinden maar meer en meer realiseren dat dit geluk binnenin begint. Dat dwars door alles heen er een afstemming is waar je jezelf vol vertrouwen aan mag/kan overgeven.De Flow volgen kun je overal brengt je overal, binnen je gezin, in alles wat je doet, in je werk, bij je opvoeding.
Uiteindelijk zal alles de flow zijn. Het is gewoon leven, bewust leven.
Het zou geweldig zijn als iedereen heel bewust zou zijn. Verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf, alert in het nu zijn, bij alles wat gedaan wordt. Niet de schuld buiten plaatsen maar steeds alles proeven. Alles wat je doet en denkt, wat het je wil zeggen etc. etc.
Het betekent dat je jezelf over gegeven hebt aan Dat, omdat je Weet dat Dat voor alles zal zorgen. Dat is de Flow. Het ankerpunt is dan ook eigenlijk in jezelf komen te liggen. Niet zozeer in wat je doet al doe je dat nog met volle overgave.
Bewustzijn is uiteindelijk Licht. Het Licht in de duisternis. Als je bewust blijft zal de duisternis niet lang kunnen blijven in wat voor vorm of uitdrukking dan ook. Het Licht kijkt er dwars doorheen, dus jij kijkt dan dwars door jezelf heen.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS