ego en persoonlijkheid



Wat is dat, ik? Het is niks. Een woordje.
Het is maar wat je onder t ik verstaat, wat je eraan verbindt.
Ontleen je er waarde aan, moet je er iets mee?
Er is een groot verschil tussen ego en persoonlijkheid.
De persoonlijkheid kan de Christuskracht uiteindelijk doorlaten, de persoonlijkheid uitgezuiverd van het ego.
Je volgt nog slechts, de Stroom van binnenuit.
Uiteindelijk is er een basis waarin het vervuld is, maar de Weg gaat altijd door in verdere ontvouwing, verdieping, verruiming.
Maar je ego hoef er niks meer mee, die is verdwenen.
Uiteindelijk ben je niets,  ben je alles.  Alles mag van je gemaakt worden, dat maakt voor wie je Bent niets uit, want dat Weet je Zelf. Daarin spreekt het Weten, waar nodig het Geweten. Daarom ben je uiteindelijk ook vrij in die Verbinding. Wat andere mensen ook over je zeggen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je Bewustzijn, je Essentie, niet meer niet minder.
Uiteindelijk ben je dan vol-ledig, dus leeg van je ikje van het ego en vervuld door de Ziel, het Zijn, die Essentie.

Het ego is  alles wat dat proces tegenhoudt die omzetting, dat leegmaken, het alle illusies laten verdwijnen. Het ego wil alles bij het oude houden, wil niet opgaan in de Essentie niet transparant worden. Komt eropneer het ego wil niet verdwijnen.
Het gaat om het reinmaken van het hart. Dat is het proces waarin het ego meer en meer mag verdwijnen zal verdwijnen. In de beginstadia zeker niet eenvoudig maar als t proces meer en meer vordert wordt het Geweten ook helderder en helderder, kan t steeds duidelijker spreken. Dan Weet je ook wat is, waar een eventuele balk is die je niet wil zien. Dit word zichtbaar in je reactie, stuk beladenheid, emotie, je Weet het meteen. 
Maar uiteindelijk mag dan de persoonlijkheid het kanaal het instrument van de Ziel zijn. Dat de Ziel door jouw ogen heen kijkt, door jouw hart het leven beleeft, door jou heen handelt en is.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/WZJZs5RwSS

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS