Zien wat is 1

Jezus zeide: ken wat voor uw aangezicht is, en wat u verborgen is, zal u geopenbaard worden. Want niets is verborgen, dat niet openbaar zal worden. Het ogenblik is voor uw aangezicht en wat het ogenblik schenkt. Ge zoudt niet voorbijleven aan wat voor uw aangezicht is. Ontdekken wat voor uw aangezicht is, betekent de dingen hoe zij ook zijn, zien onder het licht der eeuwigheid. Meestal zien wij de dingen voortkomend uit het verleden en zich wendend naar de toekomst. Maar wat voor uw aangezicht is ligt tussen verleden en toekomst. Het is het NU dat ge zelf zijt.Want wat de mens is, is niet een produkt van het verleden, noch iets dat zich uitstrekt naar de toekomst. Het is nu, eeuwig nu en ge zoudt nooit het ogenblik dat voor uw aangezicht is voorbij leven. Ge zoudt begrijpen dat alles wat u overkomt overkomen kan niet het werkelijke leven is.

Als ge een stortbad krijgt van koud water is dat een stortbad maar niet het werkelijke leven. Indien ge een aangename sensatie ontvangt waarmede ge dan verder blij bent, is dit alleen maar een aangename sensatie en het gevolg is een toestand van de ervaren prikkel. Maar het is niet het eigenlijke leven. Het eigenlijke leven gaat schuil in het ogenblik dat ge voor uw aangezicht hebt en dat zoudt ge ervaren. Niet vergeten en altijd weten. Dat is het belangrijkste. Wat u dus in het leven ook 'overkomt', in het moment der eeuwigheid spoelt u het 'overkomene' weer weg. Natuurlijk is dit een bijzondere opgave, maar dit is de zin van die merkwaardige woorden. Het eeuwige dat door de tijd heengluurt, glimlacht en kent geen leed, het lacht altijd in de mens omdat het een geheel eigen heerlijkheid met zich meebrengt. Tov de dood bv die voor ons aangezicht kan zijn, overweldigt de smart der radeloosheid vaak de mens, maar als hij werkelijk inziet dat de dood een voorbijgaande gast is, een toestand die de geest ogenschijnlijk overweldigt, klaart zijn gemoed innerlijk op en heeft hij deel aan de verlichting van altijd. Zie wat voor uw aangezicht is, want in alles is het verlossend moment verborgen tot zelfs in de stomste smart. Het verlossend moment spreekt altijd, de stomste smart zwijgt. Maar daarachter leeft het ogenblik der eeuwigheid.
Barend van der MeerEn de uitgesproken woorden: :)http://media.putfile.com/Zien-wat-is-1http://www.megaupload.com/?d=OJOPC9WI

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN