innerlijk geloof


Vanuit ons geloof geeft het leven zich vorm. Waar we dan ook in geloven.En dan kunnen we ons nog wel forceren of trucs bedenken om dit geloof te veranderen, maar wat we werkelijk geloven is heel hardnekkig. Het heeft zich vastgezet in patronen, gewoonten, ideeën, visies. Dus wil er werkelijk verandering komen, zullen we onszelf onder de loep moeten nemen. Door ons heen laten gaan waar we in geloven. Waar we ons in vastgezet hebben van waaruit we het leven vormgeven. Uiteindelijk is het allemaal relatief. Uiteindelijk kan alles veranderen. Maar voorwaarde is zien, inzien, bewustzijn wat nu is.
De wortel van dit alles. Dan kan de verandering komen, van binnenuit, spontaan. Als we werkelijk voeling krijgen met onszelf. Wat daar leeft, wat onze Ziel belevendigt, onze Ziel wil uitdrukken zichtbaar wil maken.
Eventueel heb je al veel tekentjes gehad maar niet willen luisteren. Of niet durven luisteren, want veranderingen hebben gevolgen. Gevolgen voor t ego, en dat is gevaarlijk. Schijnbaar wordt alles onzeker, maar ook dit is geloof. Want juist door weer verbinding te maken met je Ziel, je Zieleverlangen, je Zielezijn, gaat alles weer stromen, en heb je de ware Zekerheid gevonden.


Hoeveel mensen staan er niet op een drempel. Geen keuze maken, niet de deur dichtgooien, maar ook niet over de drempel stappen waardoor een nieuwe fase in kan gaan. Misschien wel heel hun leven. En alles zet zich vast in gewoonte, routine, automatismen. Het leven sijpelt weg. Het werkelijke leven en belevendiging stroomt weg, omdat we de Verbinding verloren hebben. Omdat we niet durven te kiezen, steeds maar blijven aarzelen. Het leven wordt een sleur. je bent moe, echte blijheid is verdwenen, echt genieten. Je sleept je meer door t leven heen. En je krijgt genoeg tekens maar oei das gevaarlijk. Tekentjes zijn gevaarlijk, keuzes zijn gevaarlijk, want die hebben gevolgen. En wat krijg je ervoor terug?
Maar echt, er is overvloed, als we de keuze van onze Ziel, de Stroom van onze Ziel volgen. Dan zullen we gedragen worden, beschermd, en wordt ons alles gegeven wat we nodig hebben. We zullen binnenin Weten dat we weer in de Stroom zitten, want er is vreugde, lichtheid, vrede, stroming. Je hebt er weer zin in, en je gaat ervoor, waar het pad ook heen gaat.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

Reacties

Walter zei…
dit soort stukjes van "Kagib" spreken mij erg aan.
Waarschijnlijk zul je dit bericht nooit onder ogen krijgen...het gaat om de intentie (smile@)
Kagib zei…
Hihihi toch nog gevonden. Ga voortaan maar aanvinken dat ik vervolgreacties wil krijgen. ;-)

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN