het Weten





Het draait niet om verstandelijke kennis. Met verstandelijke kennis blijf je altijd buiten in het kader van esoterie en Spirituele ont-wikkeling. Het verstand bouwt beelden. Daarmee trek je jasjes aan van verbeelding waarachter de Waarheid verdwijnt.
Het werkelijke Weten is van een totaal andere orde, heeft verbinding met Bewustzijn. Wat je werkelijk Weet dat Ben je, dat is een. Weten is het Licht en waar Licht is, is geen duisternis.
Juist de mens die zijn/haar leven gebouwd heeft op verstandelijke kennis, van daaruit zijn/haar wereld opgebouwd heeft, daar zijn/haar waarde aan ontleent, is het allermoeilijkste bereikbaar voor het ware Leven. Voor de levende Stroom, voor Tao, voor de Liefde. Dat zal eerst afgebroken moeten worden, doorzien moeten zijn, eer dat werkelijk de Weg opgegaan kan worden.
Maar juist dit bolwerk is het allermoeilijkste af te breken omdat t schijnbaar veel stevigheid geeft, en algemeen door de maatschappij er ook veel waarde aan toegekend wordt. Het geeft ons status als we heel veel weten, denken te weten dus.

Pas als je echt in het ego pijn lijdt, als het leven echt pijn doet. Niet zozeer door bepaalde teleurstellingen, dingen die tegenvielen, maar echt alles schrijnt en brandt wat er in de wereld zich afspeelt wat er in jou om gaat. Pas dan roep je de ware Kracht op, het ware Licht dat je dan van binnenuit kan gaan leiden. Dan ga je waarlijk Het Weten.
Dat is de betekenis van heilig worden, weer heel worden. We zijn gespleten geraakt, versnipperd en dat wil geheeld worden, weer heel gemaakt worden. Dit proces kan dus plaatsvinden onder leiding van de waarlijk hele Kracht waardoor het een waarlijk helende heiligende Kracht kan zijn. Daarmee heb je alles gevonden wat je ooit jezelf in de buitenwereld had kunnen dromen.


Kagib

Reacties

piet stuitje zei…
"Dat is de betekenis van heilig worden, weer heel worden. We zijn gespleten geraakt, versnipperd en dat wil geheeld worden, weer heel gemaakt worden. Dit proces kan dus plaatsvinden onder leiding van de waarlijk hele Kracht waardoor het een waarlijk helende heiligende Kracht kan zijn. Daarmee heb je alles gevonden wat je ooit jezelf in de buitenwereld had kunnen dromen."

Ja,heilig worden,weer heel worden

Prachtig,maar wat je ook doet : bidden,mediteren of bijna verzuipen...je kunt niets doen : het zal je toe-vallen!
Kagib zei…
Nou in ieder geval open staan voor wat je toe-valt lieve Piet. ;-)
piet stuitje zei…
Helemaal waar Kagib !

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS