7-10-61 Kracht



Het was begonnen te regenen en de hemel was zwaar van wolken; voordat de lucht helemaal dicht trok pakten zich immense wolken samen aan de horizon en het was geweldig om te zien. Ze waren zo immens en vredig; het was de vrede die eigen is aan enorme macht en kracht. En de Toscaanse heuvels waren dicht bij die wolken en wachtten hun geweld af.
Dat kwam in de nacht en verspreidde donder en bliksem die ieder blad zichtbaar maakte zoals het in de wind sidderde van leven. Het was een prachtige nacht vol van storm, leven en immensiteit.
Lichaam en brein waren heel alert; ze luisterden naar het geritsel van de bladeren en zagen door de donkere takken van een hoge, rechte pijnboom de dageraad komen. Het had grote tederheid en schoonheid die ieder denken en elke emotie ver voorbij en te buiten ging. Het was er en ging met zegening gepaard.

Sterkte is niet het tegendeel van zwakte; alle tegenstellingen leiden tot nieuwe tegenstellingen. Kracht is niet een wilsgebeuren, de wil impliceert weerstrevend handelen.
Er is een kracht die geen oorzaak heeft en niet door talrijke beslissingen wordt opgebouwd. Het is de kracht die voortkomt uit volkomen alleen-zijn. Het is die kracht die komt wanneer alle conflicten en ieder streven volledig tot een einde zijn gekomen. Ze is er wanneer alle denken en voelen hebben opgehouden te bestaan en er alleen zien is. Ze is er als eerzucht, begeerte en afgunst zonder enige vorm van dwang tot een einde zijn gekomen; die lossen op door inzicht.


Krishnamurti

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS