de tunnel

Als een trein door een tunnel rijdt en het donker wordt, spring je er niet uit en gooi je je kaartje niet weg. Je blijft zitten en vertrouwt op de machinist.

auteur onbekend

Ik vind het een mooi beeld. we hoeven niet bang te zijn als het donker wordt in ons leven. Als het leven donker voelt, vol pijn is, verdriet, eventueel wanhoop. Een verlies van een dierbaar iemand, of je baan, of je krijgt de mededeling dat je ernstig ziek bent.
Op zo'n moment wordt alles ineens donker, er lijkt geen licht meer te zijn. Alle zin en perspectief uit het leven weggestroomd.

Maar dit lijkt zo te zijn. Juist dan kan voeling komen met het ware Licht, niet meer verblind door alle schijnlichten. Juist dan kan dit Licht je verwarmen, steunen, je waar nodig inLichten, als je je hart hiervoor opent.
Dat is symbolisch die machinist, die Weet precies wat je nodig hebt, wat nodig is. Als je hier voeling mee krijgt en meer en meer op vertrouwt kan die je op de beste manier door de tunnel heen brengen, en er was weer Licht, wat nooit weggeweest was.
Als je die loutering ondergaan hebt toegelaten hebt, de potentie erin besloten, zul je zeker zeggen dat het allemaal een diepe zin had. Dat je zelfs vaker blij bent dat dit mocht gebeuren.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN