dinsdag 7 februari 2017

haat en liefdeJammer al de afscheidingen die door ervaringen door het leven heen ontstaan.
Bang voor hen die we haten......
Onder haat zit vaak een diepe pijn. Een diep gekwetst zijn in de liefde, in iets wat heel belangrijk was. Dan wordt die liefde ingekapseld door haat, zodat je het niet meer hoeft te voelen. Je stoot alles en iedereen af wat verbinding heeft met die haat, kan de ander wel vermoorden. Maar eigenlijk zou je dan iets in jezelf doden. We waren zo kwetsbaar en onzeker, en zijn op onze ziel getrapt, en we willen terug slaan.
De enige bevrijding ligt in de Liefde. Dat die zijn Stem mag laten horen, dat er begrip, inzicht mag komen. Iemand die door de afweer van de haat heengaat met Liefde, niet beangstigd wordt door de haat, zich niet aangevallen voelt. Zo is er een kans en mogelijkheid dat de Liefde onder de haat verborgen, weer vrij mag komen, en de haat mag oplossen.

En bang voor hen die we liefhebben?
Ja, echt liefhebben is zo kwetsbaar. Want je bent al zo vaak pijn gedaan, en de ander is nu zo lief, maar wat als........ weer een wond. Een wond die niet te dragen is, dus dan maar liever niet. Het hart op slot. Juist als iets heel mooi is, kan het heel erg confronteren, want wat als t ineens veranderd. Je hebt je hele hart open gegooid, je helemaal over gegeven, en dan een dodelijke dolkstoot............ Dus dan maar liever wat terughouding, dan zal de kwetsing niet zo diep zijn.
En weer ligt de sleutel in de Liefde. Dat vertrouwen mag groeien. Dat er meer en meer de durf is jezelf te openen, omdat er iets binnenin opbloeit wat onaantastbaar is. Waardoor je toch je hele hart kan geven, zonder in wat voor reactie dan ook dodelijk verwond te worden. Als iemand in deze Liefde gekomen is, dan wordt hij/zij niet verwond door de ander die bang is, door de afweer, maar blijft in de Liefde. Blijft vertrouwen geven, ruimte, waardoor ook meer en meer bij de ander het vertrouwen mag groeien. Zodat het hart geopend mag worden voor de Liefde binnenin en de Liefde voor de ander.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/tFeOFU3Ikn
Een reactie posten