eenzaam of alleen



Is dit niet de kern waar het hele leven om draait, dat we zo eenzaam zijn? Maar dat de vervulling kan komen in het all-een worden.
Zijn er uiteindelijk niet heel, heel veel mensen eenzaam, maar wordt dit niet zo snel zichtbaar omdat we vol zitten met een heleboel doen, vol zitten met activiteiten?
In het eenzaam zijn verlangen we naar een antwoord op iets wat in ons is, wat nog niet vervuld is, een leegte. Maar die proberen we dan op te vullen. We proberen het antwoord te vinden buiten onszelf.
Maar dit zal altijd een afhankelijk antwoord zijn, een antwoord van zoveel afhankelijk. Een antwoord dat steeds weer veranderd. Wat we vast moeten/willen zetten, wat aan voorwaarden moet voldoen, en vaker hieraan niet voldoet. Daarom zijn we nooit werkelijk voldaan of slechts een korte tijd. Wat ons heen en weer gooit, verwart, waar we verstrikt in raken. En we doen zoveel bewust of onbewust om niet eenzaam te zijn, en verliezen daardoor dat waardoor we nooit meer eenzaam zullen zijn.
De ommekeer ligt in dat het ankerpunt in jezelf komt. Dat je daar ruimte schept. Dat je jezelf leeg maakt van zoveel dat buiten jezelf ligt.

In jezelf is de Liefde. De Liefde die je nooit meer onbemind zal maken, want je hebt dan Het lief, en van daaruit jezelf, en van daaruit alles en iedereen om je heen. Wat ze ook doen, Liefde is.
Onze liefde is vaak heel zelfzuchtig. we verlangen er zoveel voor terug, het is van zoveel afhankelijk, we maken ons daardoor van zoveel afhankelijk, maar dit is niet de Liefde.
Als je waarlijk een geworden bent met je zelf, met je Zelf zul je nooit meer eenzaam zijn.  Eigenlijk betekent dit dat jij er niet meer bent, je ego, je ikje dat zich vastklampt aan zoveel. Dat zich door zoveel overeind moet houden door iets te zijn te moeten zijn, door zoveel buiten jezelf.
All-een zijn betekent vol-ledig zijn.
Vervuld door de Liefde. Die Liefde heeft niets nodig maar eindeloos veel te geven.
Alleen Zijn, geeft je de ruimte om niet eenzaam te hoeven zijn.

Zijn of niet Zijn dat is alles.
En in Zijn ligt de vervulling.
Hierin is een ongelooflijke ruimte. Een omvatten omdat t alles en iedereen bevat, omvat, er hierin een alomvattend begrip is.
Zolang jij er bent kan het Zijn niet zijn, en zal het leven nooit eenvoudig kunnen zijn.
Zolang jij er bent kan de Liefde niet zijn, en zullen we altijd eenzaam zijn.
De Sleutel ligt binnenin.
De Oplossing ligt binnenin.
Alles is vluchtig, behalve Dat.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/eNJncySrEu

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS