vrijdag 10 maart 2017

te volJa, is dit niet gewoon Waarheid.
Is niet het grote manco van deze tijd, van de westerse mens. Van juist de mens in de rijke landen dat we veel te vol zitten?
Juist ook vaak de spirituele mens?
Met zoveel programma's, technieken, kennis, ideeën, regels, normen, cultuurjasjes.... dat de Werkelijkheid hierachter verdwijnt. Echtheid? Onbevangenheid, eerlijke open vriendelijkheid, spontaniteit?
Onze ego's zo groot dat er gewoon geen ruimte meer is voor de Christus, voor de Liefde, voor Zijn.
Echte deemoed, wat uiteindelijk ook een aspect van de Liefde is zonder dat je deemoedig hoeft te zijn. Als een vanzelfsprekendheid, echte warme hartelijkheid zonder ondergrond van iets terug verlangen. Een genieten, gewoon dat je leeft zonder dat er ook maar iets aan vast zit, een beeld, een idee, een achtergrond. Gewoon genieten van dat wat is zonder houding zonder idee van ja hier mag ik van genieten want dat past binnen de cultuur maar nee gewoon genieten van dat je Bent, gewoon Zijn.
Steeds weer opnieuw het leven indrinken, alles op je af laten komen, zonder beeld, zonder voor of afkeur gewoon dat wat is.

Voor dit alles is eigenlijk voorwaarde dat we leeg zijn van onszelf. Juist dan kunnen  wonderen gebeuren, kan de Christus zich door ons heen werkelijk openbaren. Daar is geen methodiek, techniek, systeem voor nodig. Dit staat er juist vaak tussenin, blaast op, maakt jou vol terwijl jij juist moet verdwijnen.
Maar wij hebben vaak ons leven volgepropt met zoveel en zien elkaar niet echt meer. We zien slechts het beeldenspel, het ingevoegd worden in een vakje. We worden hierdoor geleefd, door alles wat we zo belangrijk zijn gaan vinden, waarmee we overvoerd worden door de media. Het ene modeverschijnsel na de andere, ook binnen de New Age. Steeds wordt weer iets nieuws gezocht om de mens in te palmen. Weer een nieuw wondermiddel, techniek, methode voor zelfverlichting.
Maar leven we nog zelf?
Is er nog ruimte voor het werkelijke Leven?
Is er nog ruimte voor die Liefde die niet van deze wereld is?

Kagib

En de uitgesproken woorden:

http://we.tl/ZSSqZSigVr
Een reactie posten