dinsdag 17 oktober 2017

de valEr is een Oeressentie die er was voor de val. Dat wat niet in de tijd gevallen is zou je ook kunnen zeggen.
Maar ja, wij zijn wel gevallen in de tijd, en daar de weg kwijtgeraakt.
Maar die Oeressentie staat buiten de tijd, en heeft uiteindelijk de touwtjes in handen van alles wat binnen de tijd plaatsvindt, de dualiteit.
De dualiteit speelt haar eigen spel. Het wil eigenlijk dat spel door blijven spelen wat zelfs verbinding heeft met heel grote krachten, heel grote wezens.
Die kunnen je ook weer misleiden, waar je maar gevoelig voor bent. Ze kunnen ook bv via channeling zich openbaren.
Maar de Oeressentie spreekt zich ook uit, maar is een heel stille Stem. Het is aan jou of je wil luisteren, waar je verlangens liggen.

Wil jij blijven, of wil je verdwijnen, daar komt t op neer.
Wil je vol blijven van jezelf, of leeggemaakt worden, verstillen. Alles, maar dan ook alles overgeven. Niets meer weten, niets meer kunnen.
Dan kan de Essentie in jou gaan spreken, en het omzettingsproces zich in gang zetten. Een soort verstervingsproces. Met jouw wil kun je hier niets aan doen, slechts open blijven. Loslaten, wat losgelaten wil worden, waarin je ziet, doorziet wat is. Als de Essentie, je zou ook kunnen zeggen het Bewustzijn meer en meer kan spreken, door je heen kan werken, dan kan dit proces in volledige harmonie plaatsvinden.
Meer en meer ben je Dat, Ben je in alle eenvoud, als dit omzettingsproces verder en verder doorgang vindt. Een eerstehands Weten zonder speculatie, zonder twijfel. Een totale afstemming op t leven, wat nodig is.
Maar als je vol blijft van jezelf kan dit proces niet plaatsvinden en zul je oogsten wat je zaait. Totdat je misschien een keer tot bezinning komt en de ware Ommekeer komt.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/WLwPWXAwlN
Een reactie posten