vrijdag 1 december 2017

de Ja stroomJe kunt ja zeggen tegen een nee, volledig. Dan is t de Ja-stroom. Dan ga je er helemaal voor. Geen ja-maars, geen weerstanden. Een volledig jezelf hierin geven, aan overgeven.
Misschien zeg je wel nee, maar de ander voelt ja, of je hart zegt ja, de Stroom zegt ja, dan vecht je tegen de Stroom. Dan raak je verkrampt, gespleten, of als je maar lang genoeg volhoudt heb je er helemaal geen voeling meer mee en sterft er een deel van je af.
De Ja-stroom betekent ja-zeggen tegen het leven. Dit betekent ook ja zeggen, toelaten, doorvoelen, waar je nee zegt en van waaruit je nee zegt, Daar weer helemaal ja tegen zeggen. Dat je hier inzicht en begrip in wil krijgen, want iets onderdrukken is ook niet de Ja-stroom maar is de nee-stroom.
En andersom natuurlijk, dat je ja zegt maar je innerlijk eigenlijk nee zegt. Dan is t een vals ja, gaat t tegen de Ja-stroom in. Dan wordt t schijnspel, weer gespletenheid, verliezen van je ware Kracht. Niet volledig meer kunnen gaan voor wat je doet, omdat er altijd een deel in je is wat nee zegt. Waartegen je dan moet vechten, wat energie slurpt, je misschien zelfs ziek maakt. Je krijgt allerlei tekentjes vanuit de Stroom, vanuit de Ja-stroom dat je niet meer in de Stroom zit. Maar ja je kunt dit stuk helemaal doodmaken je oorspronkelijke antwoord, het nee. Dan lijkt het er niet meer te zijn. Maar toch diep binnenin zal dan iets blijven wringen totdat het weer mogelijkheid heeft om zich werkelijk kenbaar te maken.

Als je in de nee-stroom zit heb je altijd iets te verbergen. Je moet je verdedigen en aanvallen. Je kunt niet onbevangen zijn. Je bent altijd beklemd in die onwaarachtigheid, in het niet luisteren naar je ware Stem. In emoties kan dit dan zichtbaar worden. Het snel aangeraakt zijn, niet gewoon kunnen Zijn, in vrede zijn.
In de nee-stroom zitten, ook door ja te zeggen, terwijl t eigenlijk nee is, betekent eigenlijk vluchten. Vluchten voor jezelf, waardoor je nooit in alle eenvoud in het Nu kunt zijn. Want dan gaat t oorspronkelijke Antwoord spreken, en dat wil je nooit horen. Dus je vlucht weer verder in van alles en nog wat, bouwt er van alles omheen om het te rechtvaardigen.
Maar de Ja-stroom is heel geduldig, en heeft je oneindig lief. Je Essentie heeft je oneindig lief, en zal zonder oordeel alles blijven doen om je terug te brengen in de Stroom, de Ja-stroom.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/tFRxvz0QrO
Een reactie posten