eigenwilligheid



Zo vaak willen we het zelf doen, de boel onder controle houden. In deze eigenwilligheid geven we geen mogelijkheid aan dat wat uiteindelijk boven onze verwachting de vervulling zou zijn en de oplossing voor alles.
Daardoor zijn we verkrampt, houden we vast aan zoveel. Durven we ons niet te laten zien. Moeten we groot en sterk zijn, vechten om te overleven. Dan kan de ander, mag de ander niet gewoon zijn maar wordt ingepast in hokjes. Etiketten erop geplakt waar men zich niet aan kan ontworstelen, wat men ook doet.
Jammer he.
En met z'n allen houden we dit in stand. Bevestigen elkaar in deze illusies. Vechten vanuit deze illusies en beelden. We maken afscheidingen, clubjes, dat zijn de goeie, en dat zijn de kwaaie. We voelen ons beter, voelen ons zo veilig in het oordeel, de bevooroordeling van en over elkaar.

En het Leven, de Essentie, laat ons doen, laat ons, ons spel spelen.
Totdat we er geen zin meer in hebben, of t leven ons zo vaak om de oren geslagen heeft, dat we misschien willen gaan luisteren.
Tot die tijd blijven we elkaar verwonden, elkaar bevestigen in wonden. Bevestigen in dat waar we bewust of onbewust bang voor zijn.
Nooit een gewoon zijn, jezelf zijn. Onbevangen en vrij, delen vanuit je hart. Delen wat in je is, uitstromen, zonder op te leggen. Zo kan nooit de Essentie vrijkomen.
Maar waar de Essentie wel vrij heeft mogen komen zal alles anders zijn. Omdat er dan geen bevestiging meer zal zijn van etiketten, vooroordelen, hokjes, afscheidingen. Geen aanval en verdediging. Slechts een liefhebben van alles en iedereen. En t kan niet anders, dan dat dit doorwerkt vroeg of laat. Waardoor bij de ander misschien meer en meer ook de Essentie vrij mag komen. Dat zo t innerlijke ware Liefdesvuur zich verder en verder verspreid.



Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS