Vrij zijn



Jezelf vrijmaken betekent eigenlijk vrijkomen van t verleden.
Vrijkomen van alles wat bovenop onze Essentie is gekomen, en ons eigenlijk gevangen heeft gezet. Wat ons bepaald in ons leven, bewust of onbewust in onze daden, onze keuzes. Alles wat we doen waar we voor gaan of niet. Wat we aantrekkelijk vinden, echt alles.
Een belangrijk stuk van deze ont-wikkeling, af-wikkeling is inzicht krijgen in, begrip krijgen voor jezelf, maar ook voor de ander. Jezelf doorzien, je patronen, alles waar je vol van bent, en van waaruit. Dat wat eigenlijk door jou heen zich uitleeft, waardoor jij eigenlijk niet meer leeft. Zoveel stemmen die bewust of onbewust door jou heen spreken jou allerlei richtingen opduwen.
Het gaat erom al die stemmen te laten verstommen, in het zien wat ze zeggen, van waaruit ze het zeggen. Vaak vanuit eigen verblindheid, bepaling, vanuit het verleden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Maar er is iets in ons, wat hier totaal onafhankelijk van is, er eigenlijk buiten staat. Er een totaal inzicht, begrip, in heeft. Een totaal omvatten, een totaal jou omvatten, het leven omvatten.
Daar verbinding mee maken, met wat jij uiteindelijk werkelijk Bent. Zo in Verbinding je meer en meer vrijmaken van alles wat je tot gevangene heeft gemaakt. Je hiervan losmaken, het doorzien.
En zo kun je dan meer en meer je Essentie zijn.
Je voelt dit, je Weet dit dan, omdat alle beladenheid, alle fixatie, alle geladenheid verdwenen is. Alle vechten.
Er is vrede, er is rust, en je volgt in alle eenvoud verder het Pad, in Vrijheid. Zonder dat er iets hoeft te gebeuren, volg je slechts je Essentie van binnenuit. Maar uiteindelijk heb je dan alles gevonden, jeZelf, de Liefde, vrede, vervulling, de Vrijheid.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/6cJsnOWdae

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS