de zuivere persoonlijkheid




Het is het verleden wat ons parten speelt he.
Waardoor we niet gewoon vrij en blij het leven kunnen omarmen.
Het verleden bepaalt ons leven bijna altijd onbewust.
We denken dat we dat verleden zijn, leven van daaruit ons leven, geven het vorm. We weten niet beter.
Het kleurt ons leven in, bepaald ons leven en zet ons heel vaak gevangen in zoveel. Maakt ons bevangen door zoveel.
Het gaat om doorlaatbaar worden.
Het hart zuiveren, het water zuiveren.
Helder en klaar maken zodat we weer werkelijk helder en klaar kunnen Zien.
Kunnen zien wat is, wat werkelijk nu is.
Niet ingevuld, bepaald, een beeld van gemaakt, gekleurd, door dat verleden.
Durven onder ogen zien wat nu is, wat nu in je leeft. Dit door je heen laten gaan, zo kan het pas verdwijnen.
Niet verbloemen, niet onderdrukken, maar toelaten wat in je verleden ontstaan is. Pas zo kun je jezelf ervan bevrijden, kun je het verleden ontmaskeren en gaan leven vanuit het Eeuwige Nu. Dat wat niet van de tijd is.

Dat is t gevaar van oefeningen/meditatie.
Er bouwt zich misschien een geweldig extatisch gevoel op, van wauw en te gek, maar uiteindelijk verandert er niks, als er niet werkelijk begrip is. Begrip over jezelf, inzicht in jezelf.
Dan kan er zelfs n afhankelijkheid ontstaan dat je weer dat ervaren wil hebben. Het ego duikt erop, blaast zich op. Kijk s wie ik wel niet ben, hoe goed ik wel niet ben, wat ik wel niet weet.
Kijk naar mij, ik hoor stemmen, God praat met mij, ik heb een entiteit genaamd Jezus. Zoveel waar t ikje voor gevoelig kan zijn en wat zich dan juist uitvergroot.
Maar t mooie van werkelijk de bewustzijnsweg gaan is dat dit juist verdwijnt, geen trilling meer heeft, van geen enkel belang meer is. Je Bent gewoon wat je bent. Voelt je daardoor helemaal niet beter. Dat trilt niet, je hebt gewoon Lief. Dat is de vrucht van werkelijke ont-wikkeling, Liefde. En Liefde blaast zich niet op. Het is gegroeid vanuit begrip, het werkelijk met je hele wezen begrijpen van het leven, van jezelf. Meer en meer omvatten met dit begrip.
Je hebt alles, je bent vervuld. Wat zou je hiermee nog moeten bewijzen naar buiten?
Het is en het is verbonden met alles.
Dus t gaat echt om t zuiveren van het hart. Dat is t ware spirituele levenspad. Vrijkomen van het verleden, doorzien van alle spelletjes van alle egospelletjes. Het verwijderen van je masker. Het durven zien van je pure naakte werkelijkheid, van wie je nu bent.

En zo kun je misschien tot bepaalde conclusies komen.
Bv dat je bang bent om gewoon in het nu te zijn. Gewoon het dan daarbij houden. Te voelen wat nu is en vanuit dat nu naar de toekomst schiet of terug mijmert over t verleden. Maar in dit nu kun je ook voelen dat er iets is wat je draagt wat je beschermt, wat er altijd is, wat je kan omarmen, vervullen.
Nu is er alles in dit Zijn, in die Essentie. Dat wat je aan de hand wil nemen, leiden van binnenuit. Zolang je aanwezig blijft kun je deze Verbinding voelen en daarin vervuld zijn.
Er hoeft helemaal niets te gebeuren. Je hoeft slechts te Zijn. Van daaruit kan het leven zich dan waarlijk vormgeven.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/nCD5X4D041

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS