brein Ziel Geest


We zitten vaak te vol met onszelf met beelden, veronderstellingen waardoor we elkaar niet meer zien, niet meer zien wat is. Dat is t grote manko van de hulpverlening. Zoveel geleerd, alles in hokjes gezet van zo is het, en dat moet gebeuren maar de client wordt niet meer gezien. Er wordt niet meer gevoeld en ervaren wat is.
Er is zoveel meer maar dit is niet te bevatten met het brein, met het verstand. Die blijft er altijd buiten in interpretatie en invulling.
Ook algemeen vaak in interactie met elkaar, we zitten te vol, zetten elkaar vast in beelden.
Er is een reservoir aan Leven aan beleven dat onuitputtelijk is, maar dit gaat buiten het brein om. Het heeft niets met het brein te maken. Het is levend, vibrerend, steeds weer nieuw, echt het Weten, het Bewustzijn.
De Ziel is daarin een soort van tussenkanaal die zich open kan stellen voor de Geest, voor wat in de Geest is, zodat de Geest, het Eeuwige zich in de Ziel kan uitgieten, zoveel de Ziel maar kan bevatten. Het is de uitdaging van het leven dat t meer en meer kan bevatten, omvatten van dat wat in de Geest is, wat daarin is, is onuitputtelijk. Die horizon kan breder en breder, dieper en dieper worden.

En dat denken........

Het probleem is, dat het denken ons meestal in de macht heeft. Dat we geleefd worden door t denken, dat het denken ons meester, onze meester is.
Maar t denken zou een dienaar moeten zijn. Dan kan t heel vrijmakend en functioneel zijn.
Elk verlangen roept iets op.
En als werkelijk het diepste verlangen is om de Geest op te roepen, dat de Geest kan spreken, zich kan openbaren, in kan lichten, belichten, dan zal dit gebeuren. De Geest dringt zich niet op, het is aan ons wat we willen.
Maar onder leiding van de Geest met als tussenkanaal de Ziel kunnen we dan meer en meer leeg worden van onszelf. Alles wat we denken te weten, denken te zijn. Grote opruiming, alles kan dan oplossen, verdwijnen.
Dit is een heel proces. Het kan zelfs een proces van een heel leven zijn. De meeste gaan dit proces niet eens aan. Dan blijken er nog andere dingen uitgeleefd te willen worden, andere verlangens.
Maar als je vanuit dit intense verlangen deze weg gegaan bent, jezelf helemaal leeggemaakt hebt, alles doorzien, jezelf van zoveel bevrijd, zoveel illusies. Als alles verstild is, dan kan het Bewustzijn spreken.
Dan neemt het Bewustzijn de leiding, en hoef je slechts te volgen waar de Stroom maar heen wil.

Zelfs als er nog veel is wat in je woelt kan in afstemming op t Bewustzijn, op de Geest de bevrijdingsweg gegaan worden. Dat je, je denken, je gedachten toetst aan dit bewustzijn, ze proeft. Wat zeggen ze, welke lading hebben ze, wat is de wortel van die gedachten? Zo kun je ze doorzien, van waaruit ze ontstaan, hun achtergrond. Zo kun je jezelf ervan bevrijden, zullen ze verdwijnen omdat er niets meer in je is wat ze voedt. Zo kan meer en meer alles waar je vol van zit, vol van bent verdwijnen, oplossen in dat Eeuwige Bewustzijn. In de Geest, in de Liefde, en dit Eeuwige Bewustzijn. De Eeuwige Liefde blijft over.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

http://we.tl/IJ4BDNh1nX

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS