de Stroom


Je kunt je leven in een bepaald kader zetten, een bepaald doel nastreven, voor iets gaan. Ook Tao, je Essentie kan die intentie hebben, jou daartoe aanzetten om dit te doen, omdat dit gewoon in de Stroom past, het moment dit vraagt. Maar terwijl je hiervoor gaat blijft het van fundamenteel belang open te blijven voor alle nieuwe prikkeltjes. Je er niet op te fixeren, je er niet in vast te bijten. Helemaal vol ervan zijn, erin verdrinken, waardoor de ruimte voor Tao voor je Essentie verdwijnt.
Een volgend moment kan alles anders zijn, iets anders gevraagd worden. Misschien zelfs om te stoppen, of een wending een andere aanpak, alles loslaten. Ook dit dan toelaten, dit Zien, dit Weten. Zo blijf je in de Stroom. En toch alles geven wat in je is. Het is heel subtiel, vraagt om grote subtiliteit, afstemming. Het ego kan die Stroom niet ervaren, die Stem. Die is vol van zichzelf, daar is geen ruimte voor het Tao. Dus uiteindelijk kan die Stroom pas meer en meer ervaren worden als alle belangen, verlangen van het ego verdwenen zijn.
Dan kun je nog vol voor iets gaan, doelen nastreven, succes, maar je laat los als t moment vraagt dat er losgelaten wordt.

Die Stroom kan ook tegen de stroom van het leven ingaan, maar hoeft dan helemaal niet tegen de Stroom van het Leven te gaan.
Misschien begrijpt niemand je in het gaan van je pad, in de keuzes die je maakt, in de doelen die je jezelf stelt. En toch is het dan het enig juiste om te doen, om dit Pad te gaan. Wat de gevolgen ook zijn, wat mensen ook van je zeggen, van je vinden. Al kom je helemaal alleen te staan. Al komen er bedreigingen of nog verder. Je zult het Weten of het de instemming heeft van Tao, van je Essentie. Je voelt je gedragen, beschermd. Niets kan je aantasten, niets kan je van je Pad brengen. Je krijgt dan alle Kracht die je nodig hebt, alles wat je nodig hebt om je doel te verwezenlijken. Om te doen wat gedaan wil worden. Heel belangrijk is dat je de Liefde blijft voelen, vrede. Liefde voor al die mensen om je heen. Geen weerstand, geen verzet. Dat er compassie en begrip blijft, want als je de Liefde niet hebt dan heb je niets.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/bZWpRrva9r

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS