confronterende Liefde




Wat wij liefde noemen is geen liefde omdat deze liefde aangetast kan worden, in iets anders veranderd kan worden. Ineens kan omslaan in haat of allerlei tussenstadia.
Dat is de keiharde waarheid. Soms lijken we korte of langere tijd heel liefdevol te zijn. Maar uiteindelijk heeft dit niets met Liefde te maken, is het allemaal schijn. Er hoeft maar iets te gebeuren en de haat of een andere emotie vlamt op en de liefde is verdwenen. Juist in moeilijke omstandigheden, of plotselinge veranderingen, zal dit zichtbaar worden. Als je aan iets of iemand gehecht bent bijvoorbeeld.
Zo blijf je verstrikt in het spel van de dualiteit en zal de Liefde zich nooit kunnen openbaren.
Maar uiteindelijk kun je niks doen, niks forceren.
Je kunt slechts tot overgave komen. Overgave aan Dat wat veel en veel groter is dan jij. Wat niet te bevatten, niet te omvatten is. Dat je dit in je diepste, diepste wezen ervaart en alle strijd staakt. Dat je zo tot stilte komt, met lege handen staat.
Dat zijn de voorwaarden om Essentie te kunnen ervaren  Dat werkelijk iets nieuws mag gebeuren, en de Liefde zich mag/kan openbaren.

Daarin ligt de kern, de Liefde is was en zal altijd Zijn tot in Eeuwigheid.
Het gaat erom daarmee te gaan resoneren, daarop afgestemd te raken. Dit kan pas nadat onze liefde verdwenen is. Alles wat hiermee verbinding heeft, alle aanhechtingspunten.
Als we vol blijven van onze liefde dan zullen we nooit mee kunnen stromen, nooit kunnen ervaren wat de Liefde is.
Dus pas door leeg te worden van deze liefde kunnen we vervuld worden door de Liefde.
Dan zal het enig juiste gebeuren, zich ontvouwen, tot uitdrukking komen. Hoe liefdeloos dit soms voor iemand die niet begrijpt dit ook kan zijn. Want Liefde heeft niets te maken met alleen lief zijn. Liefde kan heel erg confronteren, pijn doen. Ons de vruchten van onze daden presenteren uit Liefde. De Liefde kan ons louteren zodat meer en meer de Liefde mag verschijnen. Liefde kan de Waarheid zeggen als het moment dit vraagt of juist stil zijn.
Liefde is niet onverschillig, Liefde is Liefde. Liefde Weet. Vanuit dit Weten, vanuit dit overzicht het alomvattend Weten zal ook Geweten worden wat elk moment vraagt. Elk moment vraagt iets nieuws. In afstemming met de Liefde zul je dan in volledige harmonie hierin meestromen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/KeLOWshd7L

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS