Weg naar de overwinning



Dat is natuurlijk wel een harde waarheid. Doen we echt alles onszelf aan. Is hierin geen enkele vluchtweg, of buiten onszelf kunnen plaatsen.......
Nee, ben bang van niet.
We oogsten wat we hebben gezaaid. Dit leven wat dan ook vaak verbinding heeft met andere levens.
Maar hierin is geen oordeel. Het is wat het is.
Daarbij, elk moment, wat we ook doen, welke mis-stappen we ook maken, welke brokken we ook veroorzaken, God spreekt ook. De Liefde, de Essentie, het Andere, spreekt ook, elk moment. Elk moment is er een enig juiste reactie, dat wat dat moment precies vraagt, nodig heeft om tot vervulling te komen. Om in harmonie te komen en te blijven met het Al.
Nooit laat dit je in de steek.

Het is aan ons om te luisteren. Te luisteren naar t Eeuwige Geweten, dat wat alles Weet en omvat.
Uiteindelijk kom je dan in een Stroom die 'goed gaat'  die in harmonie is met Het, met het Al met de Kracht, de Liefde. Dan ben je overal op het juiste moment op de juiste plek. Dan zul je juist handelen en juist spreken. Het komt eropneer dan handel en spreek jij niet meer. Dan kan dat Andere door jou heen spreken en handelen. Dan wordt je gedragen, beschermd, geleid en geïnspireerd van binnenuit door de Kracht die alles omvat.
Als je in die bedding komt en blijft zal dan eventueel karma dat er nog lag verdwijnen. Want je hebt een ontkoppeling gemaakt. Je hebt het doorzien en begrepen. Je bent vrijgekomen van alle vicieuze cirkels en gaat nu in een spiraal omhoog.

Zo niet, als we die voeling niet hebben. Als we nog te vol zijn van onszelf, nog te eigenwillig zijn, dan laat God, dan laat de Liefde ons ook doen wat we doen. Dan kan alles zich uitleven wat zich wil uitleven, wat we maar willen uitleven, geen enkel oordeel hierin. Elk moment blijft God spreken in een eeuwig geduld, de Waarheid, de Waarheid over jou. Misschien komt er dan na vele, vele ervaringen ruimte in jou om te luisteren. Te luisteren naar de stille Stem die Weet die Liefde is. Dat zal de Ommekeer zijn als die 'Stem' dan een innerlijk richtsnoer mag worden op je pad.
Dit is de ontkoppeling je doorziet het. Dan zul je jezelf meer en meer vrijmaken van het karma, hoeft dit geen functie meer te vervullen. Dan is er geen reden meer tot correctie. Dan zet je geen disharmonische energie meer in gang die je weer terug krijgt.
Dan kunnen er nog momenten zijn dat je ervan afwijkt. Maar als de Verbinding eenmaal gemaakt, de Stem gehoord is, zal het ook relatief eenvoudig zijn om terug geroepen te worden. Om terug te keren in de bedding, in gebed in God. De meest zekere en vervulde Verbinding.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/oNpv7MZ2ct


Reacties

Walter zei…
Wat een prachtige 'verwoordingen' geef je Karel!
En wat een bijzonder toeval dat ik bewoordingen nog even uitstelde!
Want het is juist de diversiteit die ons doet verder gaan....
Dank je voor dit schrijven.
Kagib zei…
Ja, Walter, heel laat dat ik dit nu lees, ga nog s onderzoeken waarom je reacties niet tevoorschijn zijn gekomen. Dank je wel :)
Walter zei…
Alles heeft een reden....:-)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS