de uitdaging


In deze tijd is alles mogelijk, kan alles worden uitgeleefd. Alles kan en mag, geen taboes of amper. Geen dogma's van zo moet je leven. Dus we moeten eigenlijk het leven opnieuw uitvinden hoe nu te leven. We kunnen eigenlijk niet meer leven naar allerlei geboden en regels van buitenaf.
We moeten voor onszelf uitzoeken wat goed voelt wat goed is.
Ook dit is nog relatief want ja bijna iedereen is uiteindelijk toch bepaald door een bepaalde cultuur, bepaald waarden en normensysteem al is relatief gezien alles daarin vrij, ook hier in Nederland. Toch worden daarin bepaalde dingen als belangrijk geacht en anderen weer veel minder. Ook dit alles is weer relatief, waar de meeste mensen door worden geleefd al hebben ze dit niet eens in de gaten. Zo hoort het, zo is het, is toch niet anders.... En iets anders doen, wow das heftig, dan val je buiten de groep buiten de norm, en dat is heel kwetsbaar.
En toch is dit een heel fascinerende tijd met zoveel mogelijkheden en kansen. Mogelijkheid om van binnenuit vrij te maken wat waarlijk onaantastbaar is, wat niet relatief is, wat heel is wat waarlijk Liefde is. Meestal gaat heel veel eraan vooraf eer dat die ontvankelijkheid de openheid hiervoor komt.
Tot het niet-doen komen.
Dat staak haaks op wat voor belang geacht wordt binnen de maatschappij. Niets om je ego door op te peppen want alles is illusie, behalve Dat. Uiteindelijk niks om je waarde aan te ontlenen, alleen de waarde voelen wat binnenin meer en meer ruimte mag/kan krijgen.
Uiteindelijk kan dit alleen maar door puur te leven met alles erop en eraan, niks onderdrukken, niks overstijgen, niks ontkennen, alles toelaten en doorvoelen.
Dat is de uitdaging van deze tijd.
Het gaat uiteindelijk alleen maar om in aandacht te zijn, aanwezig te zijn, met een open hart, open voor het totale leven om je heen en open voor de stem van Tao die spreekt in het Eeuwige moment, elk moment weer. In Verbinding hiermee mogen alle illusies, alle inkleuringen, alle beklemming en bepaaldheid verdwijnen. Tao, of de Christus, of wat voor naam je er maar aan geeft. Het is Liefde is Weten is vrede is vervulling is niks is alles. Dat blijft over.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Walter zei…
Dat heb je mooi geschreven!
Kagib zei…
Dank je wel hoor Walter :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS