trouw zijn


Het is zooo belangrijk om trouw te zijn aan jezelf. Aan jouw pad wat voor jou goed voelt wat voor jou goed is. Dan blijf je bij jezelf, dichtbij jezelf.
Dit betekent niet dat er dan geen verandering kan komen in hoe je dingen ziet ervaart. Dat is een ander stuk, het luisteren naar jezelf, het verantwoordelijkheid nemen voor jeZelf. Dit hoort eigenlijk bij elkaar als je het Pad gaat. 
Dan zul je niet kristalliseren, kan alles open en stromend blijven de verandering voortgang vinden. 
Maar niet zomaar iets aannemen, niet zomaar een jasje van iemand anders aantrekken zonder dat je hebt gevoeld dat het zo is. Bv in informatie die je over jezelf krijgt via wat voor kanaal dan ook, bv een medium of een channel, of wat iemand over jou denkt te weten. Of n boek dat je leest.

Steeds voelen in jezelf, steeds het toetsen aan jezelf. Is dit mijn waarheid, voelt het goed is dit goed, klopt dit voor mij?
En dan nog het bv onder ogen zien van weerstanden tov informatie die komt, wat is de betekenis daarvan? Je gaat in de aanval, je ontkent, je kaatst terug.... Ook dat wil dan iets zeggen. Maar blijf de voeling houden met dat wat is met dat wat in je is, ook je eventuele afweermechanismen ze niet zomaar accepteren als feit. Daar zit iets onder.
Maar als t echt niet goed voelt, en dit onderscheidingsvermogen is zooo belangrijk, laat t dan niet toe, ga er niet in mee. Luister naar je gevoel naar je intuitie naar je hart naar je Bewustzijn, hoe het spreekt. Ben daar alleen trouw aan. Dat onderscheidingsvermogen, de helderheid hierin kan steeds meer groeien, als je dicht bij jezelf blijft, als je open en eerlijk blijft. Als je durft te voelen te zien wat in je omgaat hoe je op het leven reageert. 
Dan kun je waarlijk jouw pad gaan, jouw unieke pad, wat voor jou goed is, wat bij jou past.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/OQFr9nYZpf

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS