WERKELIJK TROUW ZIJN


Juist in deze tijd wordt steeds meer zichtbaar dat het toch vooral de vrouw is die, de Weg op wil gaan en de man die achterblijft. Dat de man toch vooral alles bij het oude wil laten, omdat we uiteindelijk ook (nog) in een patriarchaat leven. 
Wat te doen als de ander niet mee kan gaan in jouw innerlijke ont-wikkeling. 
Heel belangrijk is dat er ruimte blijft voor die ont-wikkeling, dat je jezelf daarin vrij kan blijven ont-wikkelen in een trouw zijn aan dat innerlijke Pad. Daarin zul je altijd een uitwerking hebben op je partner al wordt dit misschien niet eens zichtbaar. 
Als dit niet zo is, als de partner als t ware jou wil beknotten zijn levenswaarden wil opleggen, geen ruimte geeft, geen respect heeft voor jouw pad dan worden weer andere thema's zichtbaar.
Dan is het, wat betekent deze relatie nog werkelijk als openheid totaal ontbreekt, als je terug geduwd wordt in je ont-wikkeling niet vrij kan volgen hoe je Hart spreekt. Heb je elkaar nog werkelijk iets te geven? Is er nog leven tussen elkaar? Een levende verbinding. Geeft jouw gaan van het Pad de ander nog iets? 
Wil er een ander hoofdstuk ingaan waarbij het Pad weer nieuwe mogelijkheden kan krijgen om zich uit te drukken?

Allemaal vragen voor het hart, hoe het Hart hierin spreekt.
De Kern van het Pad is trouw zijn aan het Hart, trouw zijn aan het Pad.
Waar het Pad ook heen wil, wat het gevolg ook is. 
Een innerlijk onderzoek. Hoe spreekt dat Hart? Hoe spreken eventuele andere stemmen? Van waaruit komen die?
Het betekent verantwoordelijkheid nemen in een antwoorden op je Wezen. 
Zijn op het juiste moment op de juiste plek.
Ben je nog op de juiste plek?

Zovele huwelijken zijn gewoontehuwelijken geworden waar het leven verdwenen is. En ja als dan bij de vrouw of man ontvankelijkheid komt voor het Pad, is het dan soms niet een scheiding van geesten waarin werkelijk om een scheiding gevraagd wordt?
Hele grote keuzes met grote gevolgen die niet lichtvaardig genomen moeten worden. Waarin alles uitgesproken besproken, innerlijk onderzocht bekeken moet worden.
Als dan werkelijk het moment gekomen is dat r geen andere mogelijkheid meer is, alles gezien is, gevoeld is, dan zul je Weten dat het goed is, dat dit het enig juiste is.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/IMg6hlmBFd

Reacties

Walter zei…
En daar gaat het om, onszelf onderzoeken...man of vrouw. Want in feite leven beide in ons.
Kagib zei…
Helemaal waar Walter, een ware ont-dekkingstocht. :)

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN