NIET GEKREGEN KANSEN

 


Ouders spelen zo'n grote rol in of ons ware verantwoordelijkheidsgevoel vrij kan komen.

Meestal raakt dit al snel verloren bedolven onder alle prikkels van buitenaf, een bepaald worden door je ouders, de omgeving of gewoon een voegen daarnaar zonder enig protest.
Elk kind is natuurlijk anders, heeft een andere achtergrond beleven.
Wat doe je als je helemaal op jezelf teruggeworpen wordt, geen enkele steun stimulans van je omgeving, bekrachtiging, warmte?
Hoe gaat een kind daarmee om?
Een niet gezien worden een niet beleefd worden met wat je bent wat in je leeft wat je voelt. Geen mogelijkheid tot verbinding.
Elk kind zal daar natuurlijk weer anders mee omgaan.
Zoveel dat niet beleefd kan worden, niet wakker gemaakt wordt of onderdrukt of geforceerd wordt.
Hoe dan in alle natuurlijkheid jezelf nog kunnen ont-wikkelen?
Dan heb je alleen nog maar jezelf.
Daar veiligheid vinden, een thuis in jezelf al valt dat om je heen niet te verbinden, daardoor geisoleerd.

Als er niet werkelijk dat innerlijke Thuis is niet echt een duidelijke Verbinding wordt het toch die veiligheid zoeken buiten op alle mogelijke manieren. Dat laatste gebeurd het meeste.  De innerlijke tekorten, meestal onbewust probeert men buiten op te vullen. Heel sterk aanpassen, veiligheid vinden in systemen, regels, of gewoon onderdrukken, medicijnen, anti-depressiva.
Maar hoe dan ook, dat wat er niet mocht zijn of verwrongen is geraakt wat niet gezien niet gevoeld is, wil op aarde komen, wil gezien worden wil gevoeld worden wil geintegreerd worden in je mens zijn. Want wat nog niet gezien gevoeld ervaren is werkt toch door in hoe de wereld in gekeken wordt hoe het leven beleefd wordt. Bepaalde aspecten die niet begrepen worden in het menszijn omdat dit nooit gevoeld is, bepaalde aspecten niet uit kunnen drukken.

Maar het Leven wat Heel is de Kern wil alles heel maken, alles bevruchten, helen, van top tot teen in het totale beleven van het menszijn.
Daarvoor moet je wakker zijn, moet er een Verbinding zijn om deze weg te gaan, te doorvoelen, in het kwetsbaar durven zijn in het aangaan wat is. Hoe het Weten het Geweten spreekt in alles, wat gezien wil worden. Om zo uiteindelijk weer heel te worden alles heel mag Zijn. Dat de Liefde alles heeft mogen bevruchten heel maken van top tot teen in ons mens zijn.
Zo mag er uiteindelijk een waarlijk vrij zijn vrij staan zijn in het eeuwige heden waarlijk verbonden met de enige band die over blijft de Liefde voor het Zelf in jezelf en van daaruit in alle eenvoud voor iedereen om je heen.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/Tf7K291tnm

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS