HET HELDERE ZIJN



Het heldere Zijn, daarin is het vervuld. Heel helder intens aanwezig zijn in wat is. Zo levend in het Eeuwige moment. Dat heldere Zijn is Liefde.  Dat is dus niet iets van buiten, dat is iets van binnenin. En tuurlijk straalt dat wat binnenin is naar buiten, in alles wat is. Het bevrucht de zintuigen. Maar hierin is dan geen afhankelijkheid meer. Het is een extraatje, meegenomen. En tuurlijk ben je ook in dit heldere zijn heel helder afgestemd op wat is. Want je staat er niet meer tussenin. Het heldere Zijn Weet. Het ware Weten is altijd verbonden met de Liefde.

Omdat dat heldere Zijn er niet is, maken wij deze wereld. Maken wij deze wereld heel gespleten, complex verwarrend. Omdat dit heldere Zijn er niet is, is de wereld vol conflict. Er is afhankelijkheid, hechting, aan mensen, dingen, verwachtingen, verlangens, noem t maar op.

We hebben het fundament verloren, als we het al ooit gehad hebben.

Het heldere Zijn is zou je kunnen zeggen, het Licht in de duisternis. Met dat heldere Zijn, het Bewustzijn kan alle conflict verwarring, gespletenheid verdwijnen.

Zonder dat heldere Zijn, het Bewustzijn zal het oneindig doorgaan van generatie op generatie, door alle tijden heen, gevangen in, bevangen door de tijd.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-jpw34XCkMb

Reacties

Walter zei…
Ja Karel, we zijn er aan toe en niemand kan er meer om heen! In ieder geval nog niet...
Walter zei…
Dit keer beluister ik ook je gesproken tekst... Heel bijzonder.
Kagib zei…
Ja Walter zou fijn zijn als er meer en meer mensen aan toe zijn echt dat Zijn op de eerste plaats zetten. Dan zijn we echt samen onderweg. Fijn dat je de mogelijkheid tot luisteren gevonden hebt. Kan echt toegevoegde waarde hebben. :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS