OP EEN VOETSTUK



Ja dat ego, alleen het ego kan op een voetstuk gezet worden, daar komt het op neer. Alleen het ego kan groot, maar ook klein gemaakt worden. De Werkelijkheid, Het, is hier helemaal niet gevoelig voor.

Als we denken iets te zijn, daar onze waarde op gebouwd hebben zonder levende realiteit, zal dit vroeg of laat onderuit gehaald worden of we voelen dat we ons moeten verdedigen of aanvallen als iemand iets anders hiervan vindt.
Iets in het verleden heeft veroorzaakt dat je jezelf heel groot voelt daar belang aan hecht dat belangrijk vindt, dat koste wat kost wil behouden, daar je waarde op bouwt. Of iets in het verleden heeft veroorzaakt dat je jezelf heel klein voelt, daar jezelf in vast zet, dat niets er iets anders van kan maken, dit eigenlijk koste wat kost wil behouden, daar je nietswaardig zijn op bouwt. Beide is illusie. Maar het ontkennen van die illusie heeft geen zin. Het gaat erom de illusie erin te ontmaskeren, te doorvoelen, te doorzien. Dat kan alleen door puur aanwezig te zijn in dat wat is.

Aanwezig zijn bij dat wat is, hoe lelijk, of schijnbaar mooi het ook is.
En ja, angst. Je kunt angst natuurlijk niet ontkennen, ook die kan er zijn, maar dan gaat het erom dat je hierin ook open blijft, in die angst, niet die angst vastzet van zo is t maar t blijft doorvoelen, open voor elke nieuwe prikkel, beweging erin. Angst kan alleen maar oplossen in Liefde. Dat is dus niet onze liefde maar Dat wat waarlijk Lief heeft Liefde heeft, onuitputtelijk. Voor jou, voor alles en iedereen. Dit kan jou helpen, in alles wat is. Alleen die Liefde kan het verleden uitwissen, je van de tijd bevrijden. Niets anders.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-CVQBs6Y59E

Reacties

Walter zei…
Tja, daar hebben we het ego weer! Laten we dat toch eens niet veroordelen, maar er gewoon naast gaan staan om het te onderzoeken...daar hebben we veel meer aan.
Kagib zei…
Hihihhi ja goed lezen he Walter, gaat hier niet om veroordelen want veroordelen is weer ego. ;-) T gaat om je ikje te ontmaskeren. :)
Walter zei…
Begin het dan eens aders te benoemen, Karel!
Kagib zei…
Je bijt je vast in een woordje Walter. Daardoor lijkt alle openheid voor verdere omschrijving verdwenen te zijn. Zoals het woordje God ook meteen veel mensen afsluit maar het zijn slechts woordjes. Het gaat om de invulling die de woordjes krijgen en daarin ben ik heel duidelijk. :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS