terugkeer



Uiteindelijk zijn we allemaal onderweg in de stroom van verandering.

En in dat wat daarin op ons pad komt worden we rijp gemaakt, gelouterd door alle ervaringen om zo tot het punt van geen terugkeer te komen.
Daar gaat meestal heel veel aan vooraf wat ook gewoon helemaal goed is, deel van het rijpingsproces. Je kunt niks forceren.

Maar als echt alle illusies doorzien zijn, echt doorzien, ten diepste, dat het geluk nooit buiten te vinden is maar alleen diep binnenin. Dat daar iets wil opgroeien, opbloeien, ruimte krijgen, dan is t punt van terugkeer gekomen.
Dan is nog slechts je enige verlangen om naar Huis te gaan. om het Andere ruimte te geven, en wordt eigenlijk de rest bijzaak.

Het is er altijd, Dat is er altijd. Het heeft een heel stille Stem, die beter en beter gehoord kan worden naarmate we zelf stil geworden zijn. Alle fixatie, dwang tot prestatie, en daardoor steeds weer vroeg of laat gebroken worden, verdwenen is. Alle afhankelijkheid van buiten verdwenen is.
Als deze Stem meer en meer Kracht mag krijgen, je vervullen. Dan mag het Licht helderder en helderder gaan stralen en alle eventueel andere stemmen zullen verstommen.

Dat is het nieuwe begin.
Dit is uiteindelijk waarom we hier zijn om ooit op dit punt te komen, na vele, vele loutering door t leven.
De dualiteit, het licht en de duisternis, dit is het spel om uiteindelijk tot de éénheid te komen. Om weer met het Licht te versmelten dat geen duisternis kent.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-4r4kVGM9e3

Reacties

Kagib zei…
Fijn dat je ermee instemt Walter :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS