het Goddelijk Koninkrijk



zoek eerst het Koninkrijk en alle dingen zullen u toegeworpen worden.

Als je dat Koninkrijk gevonden hebt, binnenin, dan heb je alles.
Maar voor t verstand is dit niet te bevatten, in verbinding met ons emotieleven, alles wat van de dualiteit is.

Belachelijk, om te lachen zal t verstand zeggen, onzin.
En toch het is er, als Het in het hart ontvangen kan worden.
Of beter gezegd als het hart zich wil openen voor Het.
Een wereld die alomvattend is. Een Bewustzijn die deze wereld omvat met Liefde en begrip en toch niet van deze wereld is.

We kunnen het pas horen als we naar ons hart willen luisteren, naar Het willen luisteren. In dit proces zal alles steeds meer verstillen tot stilte worden. Als alles meer en meer leeg gemaakt wordt zal alle opwinding wegzinken in deze Stilte.

Geen stemmen van entiteiten of allerlei wezens, maar onze eigen Stem. De Stem van onze Essentie, van de Kern, van ons Wezen. Dat wat waarlijk Wezenlijk is en waarmee alles verwezenlijkt zal worden. Dat wat in potentie mogelijk is.

We zullen het Zien, we zullen het Weten.
Dit zal zijn een waarlijk helder Zien.
Als alle verkleuringen verdwenen zijn, alle beelden, alle invullingen, alle vooringenomenheid.
Als wij verdwenen zijn, wat we denken te weten, denken te zijn.

Als alle beladenheid, alle bepaaldheid, alle geladenheid, alle sterke voor en afkeur verdwenen is. Als opgestaan is een gelijkmoedigheid, een zachtmoedigheid, dan kan de stem van God zuiver gehoord worden. De Stem van dat wat wij werkelijk Zijn, wat in potentie mogelijk is. Dan zullen we een uitdrukking worden van het Goddelijke het pure, het zuivere Liefdezijn. In Vrijheid, in het Weten, in alles over gegeven hebben, alles.

Niets meer weten, niets meer kunnen, en daardoor kan het Weten spreken en gedaan worden wat gedaan wil worden in volledige harmonie en eenvoud.
Helemaal leeg geworden zijn van onszelf en daardoor vol-ledig kunnen worden.

In vergelijking met dit Niets is de rest nietszeggend en flets, het spel van deze wereld.
En toch ben je dan zonder oordeel en speel je het spel mee, met Liefde, uit Liefde, in betrokkenheid, in verbondenheid. Maar je bent niet meer van het spel. Jouw wereld is zonder beeld, zonder geluid, is helemaal leeg is puur energie en daarin is het vervuld. Van daaruit wordt de rest vervuld in deze Verbinding in dit Zijn.

Zonder Dat is er niets meer, stopt het leven, wordt alles nietszeggend. Maar met Dat is alles vibrerend, vol leven, vreugde, sprankelend, steeds weer nieuw, een groots avontuur.
Het is de vrucht van het bouwen van de brug naar het Licht onder leiding van het Licht. Alles zal versmelten in de Liefde.
Het Koninkrijk wat niet van deze aarde is heeft zich dan kunnen open-baren door ons heen.  


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/YLPotnd5VS

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan