DE HEILIGENDE GEEST



Het pure intense verlangen naar Licht, naar inzicht naar begrip roept de Heiligende Geest op. En ja, dat heeft gevolgen, die gooit alles overhoop, brengt de onderste steen boven. Een louteringsbrand ontvlamd en brand alles weg wat tussen jou en de Geest in staat.

Je kunt dit niet ontstijgen. Je kunt je lijden wel doorzien, de betekenis ervan, het teken wat erin gegeven wordt. Zo mag t oplossen, verdwijnen in het Licht in het inzicht. Minder en minder kan je uit de basis van vrede, geluk, blijmoedigheid en Liefde brengen.

Het is erg belangrijk in dit proces dat je aangereikt wordt de betekenis van alles wat er gebeurd. Dat het allemaal vol zin is, een reden heeft, een achtergrond. Dat de Liefde dit alles leidt. Zo kun je het makkelijker dragen alles wat op je pad komt. Dan durf je t aan te gaan, als je t voelt, echt voelt dat de Liefde je draagt, beschermd, inspireert, je heel wil maken. Want dat is heiligen uiteindelijk, heel maken wat gespleten is geraakt. Dan blijf je open, en mag je ook de heilzame werking tussendoor ervaren, de Trooster, de balsem voor de ziel.

En kunnen wij dan menselijke Goden worden?
Ja, dat is uiteindelijk de enige zin van het leven, dat dit ooit mag gebeuren. Dat is waar de intense loutering om draait als je het aan durft te gaan. Om zo na deze brand, als alles uitgebrand is, de waarlijke vrede in jezelf mag ervaren. Gedragen door de Liefde, ware gelijkmoedigheid, zachtmoedigheid.
Dat is de basis voor de volgende fase, de transfiguratie, de waarlijke omzetting. Het vrijmaken van de ware Goddelijke eigenschappen en mogelijkheden.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-a7SETvQTRP

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN