BLIJVEN STROMEN



Het gaat om de dynamiek van t leven, dat t in beweging blijft, stromend blijft. Dan blijft t levend, niet in monotonie, routine, automatisme vastgezet. En daar hoort juist ook de pijn en de verwarring bij, het verdriet en de wanhoop om van daaruit weer tot iets anders te komen. Tot meer begrip tot meer diepte, verruiming. Dat het leven je zo werkelijk kan louteren.

Als t hart geraakt kan worden, als je kwetsbaar durft te zijn dan kan t mooiste gebeuren, dan is alles schoonheid. Dan kan waarlijk dwars door alles heen de Liefde vrijkomen.
Problemen kunnen pas echt opgelost worden als je rust in jezelf vindt, de weerstand verdwijnt als je accepteert wat is. 

Maar daarbij hoeft t niet te blijven, van daaruit kan een nieuwe stroom van verandering in gang gaan. Maar dan in de bedding van, in overgave aan de Liefde. Zo mag er heling komen, waar nodig begrip, bevrijding wat dan ook.

Tuurlijk mag je er zijn voor je medemens met al hun drama's en lijden en pijn. Maar het is niet de bedoeling dat je erdoor meegezogen wordt, dat je mee gaat lijden. Je kunt wel meeleven, naast iemand staan, laten ervaren dat de ander er mag zijn met al zijn/haar pijn en verwarring. Maar niet helpen om je eigen verwarring verdriet en pijn niet te hoeven zien. Heel veel mensen zitten in deze cirkel, ze helpen de hele wereld behalve zichzelf. Maar je kunt de ander pas waarlijk helpen, en een Licht zijn, als je jezelf geholpen hebt.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-OordIKt224


Reacties

Populaire posts van deze blog

HET PAD

eigenwilligheid en de Wil

HELPEN