TOT BEGRIP KOMEN



De Sleutel blijft in de Liefde liggen. Dat die vanuit begrip voor wat is vrijkomt. Daar ligt de uitdaging, daar ligt de mogelijkheid tot doorbreken van cirkels. In die Liefde Weet je precies wat nodig is, wat een mens vraagt in dat wat plaatsvindt, wat die daad ook is. Er is een afstemming op de ander, de ziel van de ander en het enig juiste zal gebeuren.

Het hele spel van het leven draait erom dat we door interactie met t leven, met de dualiteit binnen dat leven de Liefde in ons vrijmaken die niet van deze dualiteit is die alles en iedereen omvat met Liefde en begrip. De 'duivel'  het 'kwaad'  geeft hierin juist de mogelijkheden en kansen.
Het absolute kwaad bestaat dat?

Hmmmm absoluut misschien niet, ooit zal iemand wel weer tot bezinning komen, maar zeker zijn er mensen die dit leven niet meer te bereiken zijn. Hoeveel Liefde, echte liefde er ook is.
Maar de Liefde heeft iedereen lief dus die Liefde mag zich binnenin vrijmaken, dat mag je ervaarbaar maken bij de ander. Dat zal juist heel erg confronteren, als je dit uitstraalt. En dan kun je iemand nog confronteren met de daad.

In t dagelijks leven wat daarin gebeurd in de interactie met elkaar is er tuurlijk nog n ander aspect. Projectie. Vaak veroordelen we in de ander wat in onszelf is. Wat we in de ander zien, onze emoties wakker maakt, dingen die getriggerd worden zijn vaak aspecten die we niet in onszelf willen zien. De splinter en de balk. Dus de ander daagt ons hierbij uit om die balk in onze eigen ogen te zien.

Er moet natuurlijk niets. Maar het mag een uitdaging zijn om tot dit beleven te komen. Dat je waarlijk toe kunt laten wat in je is, wat daar ook voor 'kwaad' huist, duisternis is, minder mooie gevoelens zijn. Niet dat je jezelf hiervoor de grond in boort, een schuldcomplex aanpraat. Het is wat t is en als je t toelaat en van daaruit het Licht erop laat schijnen, dat er begrip over mag komen dan mag het verdwijnen.

En andersom ook, dat de ander je uitdaagt in wat de ander in je opwekt, in wie op je pad komt, in de ervaringen die je krijgt dat je begrip hiervoor krijgt, de betekenis hiervan. Dat de ander uiteindelijk ook maar een rol speelt. Die rol die jij nodig hebt, de spiegel die jij nodig hebt om tot inzicht en begrip te komen. Niets gebeurd voor niets, de ander is precies op de juiste plek, hoe pijnlijk de ervaring ook kan zijn in wat op je afgekomen is, wat je aangetrokken hebt. De uitdaging blijft liggen in tot begrip komen en zo tot heling tot genezing.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-nfGGbIsFQe

Reacties

Populaire posts van deze blog

HET PAD

eigenwilligheid en de Wil

NIET-DOEN