de Eenling 1

Jezus zeide: Niet zal aarzelen de man oud van dagen om een klein kind van zeven dagen te vragen naar de plaats des Levens en hij zal leven. Want vele eersten zullen de laatste worden en zij zullen eenlingen worden.

Dat de kinderen ons als vb gegeven worden door Jezus is algemeen bekend. Ook Lao Tse, de Chinese wijze, wijst daarop in zijn Tao te King. Het betekent niet dat wij weer als de kinderen zullen worden, als een weg terug. Er is geen weg terug en trouwens, het is een gelijkenis. Maar de kinderlijke staat verzinnebeeldt het onbeschrevene, het opene, het ene, het affectloze, het oer-zuivere. Alle indrukken van de wereld gelden hier niet.

Wat de mens naar zijn oorsprong is, moet hij wederom worden.De excellis, de edelsteen uit de kroon des levens, is in de afgrond gevallen en moet weer gereinigd worden van alles wat afgrond is. Deze afgrond is zonder twijfel denkbeeldig en alle afschuwelijke voorstellingen die eruit op kunnen stijgen. Maar de macht over deze voorstelling gekregen te hebben en het kleinood in zijn oorspronkelijke glans te laten schitteren, daarin ligt de bestemming van de mens. Op deze weg moet hij door zeven hiërarchieën dalen of stijgen. Zij komen overeen met de behoeders dezer sferenn de gestalten van de zeven aartsengelen. De zeven deugden zijn nodig om deze ladder te bestijgen. De zeven zonden moeten overwonnen worden om tot het licht te geraken. Het kind van zeven dagen is niet de pasgeborene en onwetende, maar de onwetend/alwetende, de mens die zich ontdaan heeft van de 'zeven sluiers van Maya', die over de zevenkleurige regenboog is heengegaan en de verbinding van hemel en aarde tot stand heeft gebracht.

Barend van der Meer

En de uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/de-Eenling-1

http://www.megaupload.com/?d=4WF8WSCN

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN