het Koninkrijk binnenin 1

Jezus zeide: Als zij, die u leiden, u zeggen: 'Ziet het Koninkrijk is in de hemel, dan zullen de vogelen des hemels u voorgaan. Als zij u zeggen: 'Het is in de zee', dan zullen de vissen u voorgaan. Maar het Koninkrijk is binnen in u en het is buiten u. Wanneer gij u zelf zult kennen, dan zult gij gekend worden en zult gij weten, dag gij de zonen zijt van de Vader, die leeft. Maar als ge u zelf niet kent, dan zijt ge in armoede en gij zijt armoede.

Zij, die u leiden. De mensen weten leiding te geven aan de kinderen, wanneer ze moeten leren lopen. Zij weten ook dat het kind moet leren uit zich zelf te lopen, d.i. beheer over de eigen benen te krijgen. Zo ook te leren zwemmen, zo alles te leren wat men ten slotte uit eigen beweging moet kunnen. Met geestelijke leiding is het niet anders. Het betekent uit zich zelf de geest in zich werkzaam te weten opdat we in die geest het middel hebben tot onderzoek en volgens Paulus dus het beste uit alle dingen kunnen behouden. Zelfs is het mogelijk met de geest de diepten Gods te doorgronden, wat in de regel niet erkend wordt door hen die zeggen God te dienen.

Leiding, opdat de geest van de mens in hem tot een eigen zelfstandigheid zal komen en een eigen onderscheidingsvermogen zal bezitten en hij, die leiding behoeft, niet door de ogen van een ander zal behoeven te kijken. Want de ogen van een ander zijn de onze niet en de oren van een ander zijn de onze niet. Daarom als iemand zegt: de hemel is boven u, boven de wolken, boven de sterren en daarmede wordt dan het koninkrijk bedoeld, dan kunt ge dat rustig aan de vogels overlaten of aan de astronauten. En ook is het niet beneden in de diepte der wateren. In dat geval is het voor de vissen en zoudt ge hen de weg moeten vragen. Maar het is binnen in u en het is buiten u.

Barend van der Meer

En de uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/het-Koninkrijk-binnenin-1

http://www.megaupload.com/?d=Z5JHP3QS

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS