Eeuwige Lente



Sprankeling, nieuwe dans van leven. Uit de duisternis opgeheven, een nieuw begin.
Een nieuw beleven. Zoveel nieuws dat de natuur ons heeft te geven. Het zaad dat ontspringt. Mensen die opleven,elkaar aankijken met een lach, een glimlach. De eerste vogel die zingt. Een stralende zon kondigt aan een nieuwe dag.

Het is lente.

Ja, de zon mag weer schijnen, de donkere wolken die meer en meer zullen verdwijnen. We gaan het licht tegemoet. Een briesje dat ons streelt zo zacht. Alles is nu goed, een nieuwe kracht, het mooiste wordt verwacht.

Het is lente.

Een nieuw ontluiken. De eerste bloemetjes die boven de grond opduiken. Veelsoortige kleuren,meer en meer de boel opfleuren,en alles gaat zo heerlijk geuren.

Het is lente.

Alle grauwheid, dorheid weggespoeld.Ja, zo is het leven bedoeld. Gedragen door de wind,onbevangen als een kind, dat zijn onschuld weer terugvindt.

Het is lente.

Een nieuwe kans. Een nieuwe dans. Pril deze kracht. Het beste wordt verwacht. De zon die naar je lacht. Die streling over je wang, zo zacht.

Het is lente.

De liefde laat zich horen. En kan op zoveel manieren bekoren. In elkaars armen verloren. Het raakt je aan, geeft weer zin aan het bestaan, alle zorgen van de baan. Je hart is blij, samen ben je vrij.

Het is lente.

Ogen die gaan stralen, we willen weer t beste uit het leven halen. Het licht heeft weer gewonnen, een nieuw hoofdstuk is begonnen. Alles is nu mogelijk. Een nieuwe dans,in vrijheid, zoveel mogelijkheid. Het maakt even niet uit waar de weg heen leidt.

Het is lente.

En zo kan eens de eeuwige lente in onszelf verschijnen. Pril en nieuw. Steeds weer nieuw. Het eeuwige moment, waarin je het volgende moment,nog niet kent.
Een steeds van binnenuit vernieuwen. En alles wat oud is zal verdwijnen.


Kagib


En de uitgesproken woorden:




Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS