vesting van de Geest




Klinkt wel een beetje afgesloten he, vesting van de Geest. Tien sloten op de deur, grote muur om alles heen, voor altijd beschermd. Toch is t het tegenovergestelde. Totaal open en stromend, en toch onneembaar. Verbonden en een met alles, en toch niets meer dat kan kwetsen. Totaal beschermd en gedragen zijn. Geïnspireerd van binnenuit.

Die beschermer is t Bewustzijn, het Weten. Het bewustzijn wat uiteindelijk de Liefde is. Maar Bewustzijn is heel iets anders dan zelfbewustzijn. Het zelfbewustzijn wordt juist belicht door Bewustzijn. Het kan je hierover inlichten, doorlichten, waar jij spreekt, waar jij handelt, waar jij doet, waar jij bouwt op luchtkastelen? Waar jij bouwt op iets in wat je doet, denkt te zijn. Je ego, je ik. Nee, dat is niet de onneembare vesting. Dat is wel een vesting die je op allerlei manieren moet beschermen. Waarin je jezelf moet verdedigen, en altijd bang bent dat de muren instorten. Dat je verwond zult worden, weer verwond zult worden.

Leven vanuit Bewustzijn is op een bepaalde manier als een kind zijn. Heel onbevangen, zonder houding zonder idee van wat je doet. Je reageert gewoon op t moment, stroomt mee met het moment, en dat wordt opgeroepen wat wordt opgeroepen. Je verbindt hier dan niets aan, je hoeft er niks mee, je doet gewoon, je bent eenvoudig. Dan ben je beschermd. Dan wordt je gedragen, voel je jezelf vervuld van binnenuit, licht, en volgt de Stroom. Het maakt dan niet uit of je een functie vervuld in de openbaarheid, al ben je koning, president of wat dan ook, of ben je onzichtbaar voor de wereld. Je doet in alle eenvoud wat het moment vraagt. Wat er opgeroepen wordt, wat er wakker gemaakt wordt, stroomt uit en laat weer los. Je zult dan in vrede leven omdat je in vrede leeft met jezelf met het Al, met alles. Je bent dan onkwetsbaar in het totaal kwetsbaar kunnen zijn.

Kagib


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS