de Wil 1

Maria zeide tot Jezus: Op wie gelijken uw discipelen? Hij zeide: Zij gelijken op kleine kinderen, die verblijven op een land dat niet van hen is. Wanneer de eigenaars van het land komen zullen zij zeggen: 'Laat ons land aan ons'. Zij kleden zich uit voor hun ogen om het aan hen te laten en hun hun land terug te geven. Daarom zeg ik: Als de heer des huizes weet, dat de dief zal komen, zal hij wakker blijven, voor hij komt, en hem niet zijn huis van zijn Koninkrijk laten doorgraven om zijn bezittingen weg te nemen. Weest gij dan waakzaam tov de wereld, gordt uw lendenen met grote kracht opdat de rovers niet een weg vinden om te komen tot u, omdat zij het voordeel, dat gij verwacht, zullen vinden. Laat er zijn in uw midden een verstandige man; als de vrucht gerijpt is, is hij haastelijk gekomen met zijn sikkel in zijn hand, hij heeft hem geoogst. Die oren heeft om te horen, die hore.

Niemand mag zich van zijn wil beroven. Zonder wil kan hij niet kiezen noch een besluit nemen. Zonder wil is zijn geloof krachteloos. Wil en geloof blijven dicht bijeen zoals bezieling en vorm. Werkzaam geloven is werkelijk geloven. Ware werkelijkheid werkt. Daarom is geloofswerking een innerlijke werking en ge zult direct weten of ge die bezit. Het is gelegen in wat ge zijt. Want ge zijt kracht en leven. Ge hebt een werkzaam brandpunt in u, de bron van geestelijke kracht.

Door uw wil kent ge uw geest. Het is allerbelangrijkst, dat willen. een mens die het ware willen kent zal vele vijandige gezindheden ontmoeten. De wereld accepteert het niet en erkent het niet. Mensen die zelf slaven zijn en gedreven worden dulden de vrije wil die Gods wil is niet. Het is merkwaardig hoe conventie en gewoonte een stempel op de mens willen drukken en hem willen vormen. Het ideaal van iedere dictatuur is de mensen aan de macht der ideologie te onderwerpen en ze gelijkvormig te maken. De leus is dat we allen dezelfde rechten hebben en gelijkgeboren zijn. Maar een mens heeft zoveel rechten als zijn verantwoordelijkheid dragen kan. En niemand is, geboren zijnde, aan een ander gelijk. Het is optisch bedrog.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/B-de-Wil-1

http://www.megaupload.com/?d=I5L7TGN0

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN