het mosterdzaadje afsluiting

Ge hebt gehoord: 'Wat noemt gij mij goed, niemand is goed dan één!Een is goed. Ge kunt er niets toe of af doen. We kunnen ogenblikkelijk deel krijgen aan dat wat overal goed is. Het maakt de wereld goed. Het kan worden tot het goede der wereld want het kan de wereld doordringen en is oneindig meer dan de wereld. Het nieuwe goede der aarde. Welk een heerlijkheid. Welk een blijheid. Welk een schoonheid en innigheid. Waar ge dan ook zijt, deel te krijgen aan het ene goed, het goede leven. Ieder ogenblik. Alle ogenblikken die worden aaneengeregen door het gouden snoer van het eeuwige leven.
U gelooft het misschien niet. U wilt het niet geloven. En toch is het echter en werkelijker dan zonlicht, dan een steen, dan de bliksem: de zoon des mensen. Het heeft geen zin deze werkelijkheid stuk te denken. Uw denken glijdt erop uit. Maar ge kunt ze gevoelen, gewaarworden, ze deelachtig zijn, en beleven.

Natuurlijk zullen er mensen zijn die zeggen dat dit dwaasheid is, fantasie, inbeelding. Zij zullen zeggen dat het voor ons stervelingen niet is weggelegd dit als echt te beleven. Ze zullen al hun welsprekendheid aanwenden om toch maar te bewijzen welk een nonsens het is. Zij zullen zeggen dat die dit voorstaan zich zelf opwarmen en in een roes brengen. Ze zijn in staat u, als u het oprecht zoekt en dus zeker vinden zult, te beschuldigen van zelf-bedwelming, kunstmatige zielsverrukking en dergelijke onzin meer, omdat zij in de schone werkelijkheid niet geloven kunnen. Zij weten niet dat de waarheid op alle treden overal even nuchter is, hoezeer de glans ervan ook toeneemt naarmate ze innerlijker wordt ervaren.
Laat u door niemand afschrikken.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/B-het-mosterdzaadje-afsluiting

http://www.megaupload.com/?d=LRLAD9HR

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN