het innerlijk Oog 1

Jezus zeide: als een blinde een blinde leidt, vallen zij beiden in een put.

In u is een verborgen oog. Indien het zich opent, straalt het licht uit en de mens begint de weg te gaan die door het licht in hem beschenen wordt. Dit heet: ge gaat de weg van het licht. Zodra ge gewaar wordt dat deze zachtstralende ster in u brandt en haar weg volgt, begint uw leven te veranderen. Heel langzaam - en alle ongeduld zou het nieuwe ontwaken maar storen - opent zich het oog van uw ziel, dat als het sterker zal stralen ten slotte uw gehele lichaam zal verlichten.
Denk niet dat ge in dit innerlijke levensproces geen hulp krijgt. Ontelbaar zijn de lichtkrachten en stralen die u trachten te bereiken en die niet anders willen dan u voor te bereiden dat u zult leren zien.

Uw weg wordt begeleid door de leiders van het licht en naarmate u trouwer aan u zelf bent, wordt ge veilig door hindernissen en duistere dalen heengeleid, ook al komen die belemmeringen u als onneembaar voor en nemen de donkere dalen in hun overweldigende suggesties de vorm aan van spelonken der verlorenheid of woestijnen van de dood. Ge zult daarin niet omkomen en niet in strikken geraken als ge de weg van het licht gekozen hebt. Het leven wordt aldus tot een eenvoudige uitspraak teruggebracht, nl: leer de ogen openen. Het betekent niet alleen bewust te zijn naar uw maat- en rekenkundig brein, maar, dat bewustzijn zelf uit het lichtend oog afkomstig is als een kracht en uw innerlijk leven zo doorstralen kan dat ook uw lichaam daaraan leert geloven. U begrijpt welk een weldaad deze bijzondere kracht is die aan uw innerlijk oog ontspringt.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=R0RHXY6N

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN