uit het Licht 1

Jezus zeide: Als zij tot u zeggen: Vanwaar zijt gij afkomstig?, zeg hun: Wij zijn afkomstig uit het Licht, waar het Licht uit zichzelf is ontstaan. Het stond en het openbaarde zich in hun beeld.Als zij u zeggen: Wie zijt gij? zeg: Wij zijn zonen en wij zijn de uitverkorenen van de Levende Vader. Als zij u vragen: Wat is het teken van uw Vader, dat in u is?, zeg hun: Het is een beweging en een rust.

Het licht van uw afkomst is binnen in u.
Dit is geen dogma, ook niet een gevolg van een of andere historische gebeurtenis. Het is eenvoudig een feit. Het licht van uw afkomst is met niets te vergelijken ofschoon op de weg erheen vele gelijkenissen ontstaan. Het is de bron van het eeuwige leven in u zelf en de lichtgestalte die ge er leert kennen is uw eigen lichtgestalte. Het is uw werkelijke oorsprong die u in staat stelt u uit u zelf op te richten en u te doen zijn wie en wat u bent.

Het is goed te begrijpen dat er zovele mensen zijn die dit niet kunnen geloven. Gesteld dat het mogelijk was dat het innerlijke licht zich in al zijn majesteit aan hen zou openbaren, zouden zij in een allesoverheersend ontzag vervallen en vervuld worden van een nooit gekende eerbied. Maar ook dan zouden die mensen niet geloven kunnen dat ze staan voor het aangezicht van hun eigen afkomst. Zo gezien is alle liefde en alle eerbied die mensen opbrengen voor het heilige of het vermeend heilige niets anders dan liefde en aanbidding voor de zachtstralende ster in zich zelve. Toch wordt u op de weg naar het licht van uw afkomst niet gevraagd om u neder te werpen of vol 'vreze' de ogen op of neer te slaan. Het zal geen zin hebben u zelf of uw naaste te veroordelen, wat ge van uw naaste ook meent te weten of wat ge ook in u zelf verafschuwt. Ge zult daaraan voorbij moeten gaan. Indien ge tenminste vastbesloten zijt u op weg te begeven.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=FT6BAPCR

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS